Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Зеленський пробігся через фонтан,  а Гройсману заважала…  команда Порошенка

А чи вдасться Володимиру Олександровичу пробігтися так і між політичними крапельками?

Фото liga.net.

Зеленський пробігся через фонтан, а Гройсману заважала… команда Порошенка

Найрезонансніші події в житті країни та світу очима наших журналістів

«Бідна охорона — з таким начальником працювати»

На минулому тижні Президент України Володимир Зеленський відвідав Маріуполь з нагоди 5-ї річниці визволення міста від окупації російсько–терористичними угрупованнями у 2014-му

Глава держави після виступу ви­йшов до драмтеатру, і до нього одразу підбігли присутні на заході маріупольці. Виникла справжня тиснява, і, щоб вивільнитися з натовпу, Володимир Зеленський пішов на авантюрний крок: він… перебіг через найближчий фонтан. Відразу за гарантом кинулися слідом і його охоронці.

Цей хід викликав масу здивованих і захоплених вигуків. Більше того, приклад президента одразу наслідували діти.

Після цього Зеленський сів в авто і залишив площу…

Користувачі мережі теж відреагували на це миттєво і по–різному: від «Клас, живий президент поки не відривається від народу, головне — залишитися таким і вивести на новий успішний рівень Україну» і «Бідна охорона — з таким начальником працювати» до «Ізя, ну і як тобі Сарочка? — Не фонтан, але бризки є…»

Роль актора і надалі вдається нашому гаранту блискуче. Сподіваємося, що і президентська стане «фонтаном».

 

«Диплом має, але з освітою – проблеми»

У неділю ввечері прем’єр Володимир Гройсман в ефірі телеканалу ICTV назвав «Блок Петра Порошенка», за списками якого він був обраний до Верховної Ради в 2014 році, «старою партією, яка має відійти в минуле»

«Старі партії, такі як БПП, «Батьківщина» мають відійти в минуле. У них була можливість приймати важливі для країни рішення, але вони цього не зробили», — заявив він і додав, що в експрезидента Петра Порошенка не було політичної волі змінити ситуацію для детінізації економіки. «Дещо мені вдалося зробити, але багато чого не зміг, тому що вся система навколо мене була абсолютно ворожа: СБУ, прокуратура, митники...» — бідкався Володимир Борисович.

Реакція не забарилася. «Ви знаєте, розпочався кастинг на майбутнього прем’єр-міністра, хоча конкурс начебто не оголошувався. І деякі політики втрачають гідність та здоровий глузд… — заявила в ефірі телеканалу «Прямий» перший віцеспікер Верховної Ради, кандидат у нардепи від «Європейської солідарності» Ірина Геращенко, наголосивши: — Дехто з політиків, відчувається, диплом має, але з освітою — проблеми. Є брак історичних знань.

Бо інакше пам’ятали б уроки сторічної давнини, коли амбіції і чвари, недалекоглядність, взаємні образи і невміння об’єднатися знищили шанс України на незалежність… Не «грати в чужій команді» – не синонім грати в піддавки з ворожою Україні командою. Чи синонім?»

Що ж, велике мискоборство триває, а вороги тим часом потирають руки, бо, схоже, що самі українці віддадуть їм Україну.

 

«На моєму місці так вчинити мав би кожен», –  скромно сказав пан Андрій (з дипломом праворуч).
«На моєму місці так вчинити мав би кожен», – скромно сказав пан Андрій (з дипломом праворуч).

 Українець Андрій Сироватський став героєм за Бугом

У Польщі нагородили нашого співвітчизника за порятунок людей під час жахливої ДТП на шосе неподалік від міста Щецин

Автотроща за участі 7 машин трапилася 9 червня на трасі А6 в напрямку Свіноуйще. Винуватцем аварії став водій вантажівки, який не встиг загальмувати і вдарив кілька автомобілів.

Сила зіткнення була настільки потужною, що деякі машини загорілися. Загинуло шестеро людей, поранення отримали 22 особи.

Серед тих, хто найперш кинувся рятувати постраждалих, був водій з України Андрій Сироватський, який проїжджав повз. За даними польських ЗМІ, чоловік витягнув з автомобілів як мінімум двох жінок і двох дітей.

Вчинок не залишився непоміченим: цими днями Андрія Сироватського нагородив маршал Західнопоморського воєводства Польщі Ольгерд Геблевіч. Сім’я українця також отримала в подарунок тижневий відпочинок на курорті в Колобжезі.

Пан Геблевіч заявив, що напише лист президенту Анджею Дуді з клопотанням про надання Андрію Сироватському польського громадянства.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel