Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Секрети вдалих світлин

Рух, жарти, сміх — запорука вдалої світлини.

Фото lavina.info.

Секрети вдалих світлин

Фотографія — чудова можливість зберегти спомин про приємні миті відпочинку, подорожі, зустрічі з друзями. Та, на жаль, іноді знімки демонструють недоліки, про які не хочеться згадувати. Ці прості поради допоможуть гарно виглядати на світлинах і навіть побачити себе зовсім по–новому

Ракурс. Кращий спосіб вибрати правильний вираз обличчя — потренуватися перед дзеркалом і визначити найбільш підходящий. Камера дещо повнить людей, якщо знімає в прямому ракурсі. Щоб уникнути цього, достатньо відхилитися на 45 градусів від об’єктива й перенести вагу тіла на одну ногу. Це золоте правило вдалого фото.

Макіяж. Дефекти, помітні у дзеркалі, на знімку ще більше впадатимуть у вічі. Щоб приховати їх, зробіть легкий натуральний макіяж (м’який контур губ, світлі тіні). Не використовуйте перламутру, бо на фотографіях матимете жахливі синці. Для підводки очей темно–синій, зелений і чорний кольори теж надто різкі. Нижню повіку взагалі не варто підводити, досить туші на віях. На чорно–білих фото яскраві кольори надто інтенсивні. Червона помада буде практично чорною. А фіолетова не дуже добре виглядає і на кольорових знімках. Контур губ не повинен бути яскравішим або темнішим за основний тон, тоналка має відповідати кольору шкіри. З допомогою коректора, на тон світлішого за тональний крем, можна приховати синці під очима, почервоніння навколо носа, потім злегка припудритись.

Очі. Щоб зіниці на фото не вийшли червоні, як у вампіра, вмикайте все освітлення у приміщенні. Дивлячись в об'єктив, важко не моргати. Є маленький секрет: заплющіть очі, попросіть фотографа дорахувати до трьох і на «три!» розплющуйте. До речі, не обов'язково на всіх кадрах дивитися в об’єктив. Набагато вдаліші й цікавіші світлини, де людина спрямовує погляд убік.

Ніс. Великий здаватиметься меншим, якщо скористатися світло–коричневим тоном і темнішою тональною основою. Нанесіть темний тон на крила носа, а світлий — на центральну частину. Знімки краще робити в анфас.

Губи. Зі світлою помадою вони здаватимуться повнішими. Темний колір зробить їх тоншими.

Овал лиця. Людям із круглим обличчям краще повертатися до камери впівоберта. Якщо фотографувати знизу, на знімку може з’явитися подвійне підборіддя. Щоб приховати його, краще знімати зверху, коли ж воно маленьке або гостре — знизу.

Ідеальна усмішка. Вона робить людину красивішою. Якщо важко всміхатися просто так, уявіть, що перед вами кохана людина. Не напружуйтеся. Є маленька акторська хитрість, яка допомогла багатьом виглядати на фото суперзіркою: відверніться від камери, створіть настрій, поверніться й осяйте світ чарівною усмішкою саме тієї миті, коли клацне фотоапарат.

Настрій. Головне — не ставитися до фотографії надто серйозно. Взагалі знімки вийдуть смертельно нудними, якщо стояти струнко. Рух, жарти, сміх — запорука вдалої світлини. Принаймні буде весело потім їх розглядати. Інший варіант — просто забути про фотокамеру, розслабитися, думати про щось приємне. Будьте певні: вийдуть хороші кадри.

Telegram Channel