Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Чорна Пантера здобула славу, але не пізнала великої любові

Фото pinterest.com.

Чорна Пантера здобула славу, але не пізнала великої любові

Наомі Кемпбелл уже пішов 50-й. Та попри «немодельний» вік вона впевнено дефілює у вбранні від знаних кутюр’є і не скаржиться на брак фотосесій для глянцевих видань

Від пацанки — до леді

Здається, час над нею не владний. Незважаючи на роки, важку вдачу, непоступливість і гарячкуватість, вона не втрачає ані краси, ані шарму, ані авторитету й залишається кумиром і для юних моделей, і для численних фанатів у всьому світі. Та й не дивно: зірка створила себе сама — своєю наполегливістю і цілеспрямованістю, адже змалку була впевнена, що неодмінно стане знаменитістю. Більше того, завдяки їй змінилась і модна індустрія: Наомі Кемпбелл — перша темношкіра модель, яка здобула світове визнання.

Очевидно, причина нестримного норову Чорної Пантери криється в дитячій невлаштованості та генах. Її мати, Валері Морріс, родом з Ямайки, але має африканські корені, батько ж — наполовину китаєць. До речі, його зірка і досі не знає, бо покинув сім’ю, коли дівчинці було всього 2 місяці. Згодом мама вдруге вийшла заміж, та з вітчимом Наомі не знайшла спільної мови. Валері була відомою балериною, часто гастролювала, а донька залишалася з нянею. У школі дівчина також конфліктувала з педагогами та влаштовувала бійки з однокласниками.

Єдине, що її приваблювало, — це мистецтво, творчість, а відтак — визнання і слава. Уже в 7–літньому віці Наомі знялася у кліпі Is It Love? («Це любов?») легендарного Боба Марлі, а в 10 почала займатися балетом, хоч кар’єра танцівниці її не приваблювала. Усе вирішив Його Величність Випадок: вродливу, пластичну і цілком сформовану 15–річну юнку в лондонському парку запримітила представниця модельного агентства Elite Бет Болдт, а вже за кілька місяців Нао­мі в Парижі заміняла одну з темношкірих моделей, якій обставини перешкодили прийти на зйомки.

У столиці моди за місяць до свого 16–річчя харизматична британська дівчинка з африкансько–китайським корінням постала на обкладинці Elle і справді прокинулася знаменитою! Але…

Зірка не просто демонструє на подіумі струнку фігуру, а щоразу наголошує, що активно працює над своїми ідеальними формами,  викладаючи на підтвердження відео з тренувань.
Зірка не просто демонструє на подіумі струнку фігуру, а щоразу наголошує, що активно працює над своїми ідеальними формами, викладаючи на підтвердження відео з тренувань.

І вершини, і прірви…

«У 1980-ті мені доводилося боротися за те, щоб отримувати за роботу стільки ж, скільки білі моделі, а багато дизайнерів навіть думки не припускали, що показуватимуть свої колекції на темношкірих дівчатах», — ​зізналася якось Наомі Кемпбелл, розповідаючи про расизм і дискримінацію, що панували в той час в індустрії моди. Ось де знадобився її войовничий характер! Тільки завдяки неймовірній працездатності та гідності дівчина зуміла завоювати довіру й авторитет і представляти на подіумах одяг від Versace, Valentino, Roberto Cavalli, Dolce & Gabbana… У 1990-х її популярність досягла апогею. Саме тоді за пластичність та граційну ходу кішки її прозвали Чорною Пантерою.

Завдяки їй змінилась і модна індустрія: Наомі Кемпбелл — перша темношкіра модель, яка здобула світове визнання.

У середині 1990-х Наомі подалася в шоу-бізнес: вона записала пісню La, La, La Love Song, знімалася у кліпах Майкла Джексона, Jay-Z, Мадонни. Водночас усе частіше проявлялася її нестримна вдача, що призводило до скандалів, агресивності і порушення прав інших людей, коли їй не вдавалося приборкати свій гнів і норов. Зокрема, з’ясовуючи стосунки з асистенткою Джорджиною Галаніс, зірка кілька разів стукнула її об стіну і вдарила телефоном по голові. Врешті-решт модельне агентство, яке дало старт її кар’єрі, розірвало контракт із Наомі, бо «жодними прибутками не можна виправдати насилля».

Наслідком депресії топ-моделі стало зловживання алкоголем і наркотиками. У 1999-му Кемпбелл потрапила у реабілітаційну клініку, щоб позбутися залежності.

А щастя… агукає в колисці?

Не все гладко і на особистому фронті. В ефектної красуні не бракує кавалерів, причому небідних і знаменитих. У різні періоди у пресі говорили про її романи чи короткотривалі інтрижки з Майком Тайсоном, Сильвестром Сталлоне, іспанським танцюристом Хоакіном Кортесом, басистом гурту U2 Адамом Клейтоном, італійським мільйонером Маттео Мардзотто, музикантом Ашером, бразильським мільярдером Маркусом Еліосом. На жаль, жодним із цих стосунків не судилося увінчатися весіллям, хоч найбільше Наомі мріяла знайти справжнє кохання. «Прагну великої любові, мрію зустріти людину, яка стала б мені і другом, і батьком, і чоловіком, і коханцем… Хочу, щоб мене покохали не за те, що я багата відома жінка, а просто за те, що я є», — ​якось поділилася найсокровеннішим Чорна Пантера в інтерв’ю. Психологи підозрюють, що Наомі досі самотня через складний характер і бажання домінувати, чого самодостатні чоловіки терпіти не можуть.

Чи не найдовше — ​понад 5 років — ​зустрічалася топ-модель з російським олігархом Владиславом Дороніним, який заради неї заплатив 10 мільйонів доларів за розлучення з дружиною. Однак і це кохання мало сумний фінал. Невдовзі після розриву з Наомі мільярдер з’явився у компанії іншої моделі, китаянки Луо Зілін. З початком цього роману збіглося завершення кар’єри дівчини. Подейкують, не обійшлося без втручання Чорної Пантери…

Важко переживаючи цей розрив, Наомі Кемпбелл усе частіше говорила про мрію стати матір’ю — ​навіть попри те, що поруч нема коханого чоловіка. А нещодавно зірка заінтригувала своїх прихильників світлиною… з немовлям. На знімку вона ніжно пригортає новонародженого малюка, тримає його за руку і просто світиться щастям. Ані підпису, ані пояснень… Користувачі мережі впевнені, що таке фото в інстаграмі моделі з’явилося не випадково, адже оприлюднила вона його саме у День матері, 12 травня. Фанати Чорної Пантери підозрюють, що зірка всиновила дитину або ж її народила сурогатна мати.

Надія АНДРІЙЧУК.

За матеріалами vokrug.tv, 24tv.ua, depo.ua, cosmo.ru, Vogue.ua.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel