Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
На Вінниччині ростимуть екзотичні горіхи

Деякі види гікорі дають дуже смачні плоди.

Фото vin.gov.ua.

На Вінниччині ростимуть екзотичні горіхи

Через підвищення температурного режиму та зниження рівня ґрунтових вод у подільському регіоні всихають, стають вразливими до шкідників та хвороб сосни та ялини. Тому гайсинські лісники вводять до складу лісових культур нові види дерев, зокрема горіх гікорі білий

«Біологічна пожежа» змушує створювати стійкі та продуктивні лісові насадження, шукати альтернативу. Лісівники кажуть, що горіх гікорі — це цінна порода, перспективна у вирощуванні, а деревина має хороші властивості.

— Морозостійкий, не вибагливий до родючості ґрунту і, як усі представники родини горіхових, стійкий до посухи, хвороб, шкідників та пошкодження дикими звірами, — описує гікорі Анатолій Кошельник, інженер з лісокористування державного підприємства «Гайсинський лісгосп».

Морозостійкий, не вибагливий до родючості ґрунту і, як усі представники родини горіхових, стійкий до посухи, хвороб, шкідників та пошкодження дикими звірами.

Гікорі білий росте у південно–центральній Північній Америці, в Мексиці, США. Завезений в Україну в 50-х роках минулого століття Інститутом лісівництва Академії наук Української РСР. У радянські часи саджанці екзотичного горіха «поселяли» на Чорноморському узбережжі Кавказу, в країнах Середньої Азії, в Криму.

Оксана КРАВЧЕНКО


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel