Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Коли закінчиться епідемія коронавірусу?

Коронавірусна хвороба COVID-19 може стати сезонним захворюванням.

Фото rbc.ua.

Коли закінчиться епідемія коронавірусу?

Цікавий прогноз оприлюднили вчені Сінгапурського університету технологій та дизайну і лабораторії Data Driven Development Lab під керівництвом професора Цзяньсю Луо

Вони провели аналіз усієї інформації про поширення коронавірусу у 87 країнах, спробували врахувати всі можливі фактори і створили математичну модель завершення пандемії. Для розрахунку прогнозів використовувалася так звана SIR–модель, у якій враховується кількість сприйнятливих, інфікованих і вже вилікуваних громадян у певні моменти часу, а також активність контактів між людьми.

Якщо вірити одержаним даним, то в Україні епідемія із ймовірністю 99% повинна вщухнути 27 травня, а повністю буде ліквідована 6 липня. Приблизно такі ж терміни вказані й для Білорусі. У Росії прогнозовані показники будуть досягнуті 4 червня і 18 серпня відповідно.

Якщо вірити одержаним даним, то в Україні епідемія із ймовірністю 99% повинна вщухнути 27 травня, а повністю буде ліквідована 6 липня.

За розрахунками вчених, у всьому світі пандемія повинна вщухнути 15 червня, а повністю буде ліквідована лише 26 листопада.

Однак, деякі китайські дослідники стверджують, що розпрощатися з новим коронавірусом, який викликав пандемію, не вдасться. Припускають, що він щороку буде повертатися хвилями, як грип.

Малоймовірно, що SARS CoV-2 зникне так само, як його попередник SARS сімнадцять років тому, оскільки COVID-19 заражає багатьох людей, не викликаючи явних ознак недуги. Ця група так званих безсимптомних носіїв ускладнює повне обмеження поширення хвороби, оскільки вони можуть передавати вірус непоміченим. Про це заявили китайські вчені на брифінгу в Пекіні.

Серед провідних дослідників та урядів у всьому світі формується думка про те, що вірус навряд чи вдасться знищити, незважаючи на дорогі карантинні режими, які призвели до зупинки значної частини світової економіки. Наприклад, Ентоні Фаучі, директор Національного інституту алергії та інфекційних захворювань США, заявив минулого місяця, що коронавірусна хвороба COVID-19 може стати сезонним захворюванням.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel