Мінілекція з етикету для серйозних і кокеток - «Волинь» — незалежна громадсько–політична газета
Курси НБУ $ 27.17 € 30.51
Мінілекція з етикету для серйозних і кокеток

Певним чином покладені прибори – це знаки.

Фото gk‑press.if.ua.

Мінілекція з етикету для серйозних і кокеток

Столові прибори на тарілці — мовчазна форма спілкування з офіціантом або господинею. Чи знаєте ви тлумачення цих знаків?

Правильне розташування виделки і ножа, коли ми п’ємо, робимо перерву чи закінчуємо їсти, може сигналізувати про те, що вже, наприклад, слід прибирати зі столу, або ж висловлювати похвалу чи критику.

То що можна сказати за допомогою столових приборів?

«Пауза» — укладені на тарілці кінчиками докупи, лезо ножа направлене всередину, виделка може лежати зубцями донизу або доверху.

«Пауза» — укладені на тарілці кінчиками докупи, лезо ножа направлене всередину, виделка може лежати зубцями донизу або доверху.

«Готовий до нової страви» — перехрещені посередині тарілки: виделка (зубці догори) направлена від себе, а ніж — вліво.

«Усе було чудово» — паралельно посередині тарілки, кінчиками направо.

«Закінчив» — столові прибори лежать поруч один одного, направлені від себе, виделка зубцями донизу. Ні в якому разі не можна розміщувати на тарілці тільки кінчики.

«Їжа не сподобалася» — перехрещені, ніж встромлений у виделку.