Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Що обрати: дезодорант чи антиперспірант?

За спекотної погоди тема запаху тіла – особливо актуальна.

Фото Pixabay.

Що обрати: дезодорант чи антиперспірант?

Багато людей плутають їх. Однак це не одне і те ж. Ці засоби мають різне призначення

Антиперспіранти зменшують потовиділення. Вони містять хлорид алюмінію або інші сполуки цього металу, які блокують протоки залоз. Ці засоби підходять для тих, хто хоче знизити вологість у певних зонах тіла, або для тих, хто надто пітніє. Їх слід використовувати перед сном, щоб перекрити потові протоки. Більшість антиперспірантів діють до 24 годин.

Людям із захворюванням нирок користуватися антиперспірантами слід обережно.

Дезодоранти лише усувають запах. Вони не регулюють потовиділення, але дають змогу позбутися його, мають спиртову основу. Тож стимулюють створення на поверхні шкіри кислого середовища, в якому бактерії, що призводять до появи неприємного аромату, не виживають. Тим, хто має проблеми з надмірним потовиділенням, але хоче позбутися його, слід застосовувати дезодоранти.

Звичайно, антиперспірант також допоможе уникнути неприємного запаху. До речі, обидва засоби вважаються безпечними, але є застереження. Людям із захворюванням нирок користуватися антиперспірантами слід обережно. Коли ж ви хочете, як то кажуть, вбити відразу двох зайців, можете знайти на ринку продукти, які поєднують ефект антиперспірантів і дезодорантів. Або ж застосувати два засоби відразу. Перший — перед сном, другий — вранці.

Telegram Channel