Курси НБУ $ 39.81 € 43.26
Українка потрапила у список  25 жінок, які змінюють світ

Волинь-нова

Українка потрапила у список 25 жінок, які змінюють світ

Вона збирає докази звірств російських військових на території нашої країни

Британська газета Metro сформувала список із 25 жінок, які допомагають, змінюють та рятують життя людей. У перелік потрапила й українка – технологічна підприємиця Наталія Микольська (на фото) з Києва. 

27 лютого 2022 року вона заснувала проєкт Dattalion, який збирає докази звірств російських військових на території України. Dattalion – безкоштовна відкрита база даних відеоматеріалів про війну в Україні. В ній уже понад 28 тисяч фотографій та відео. 

Наталія Микольська має юридичну освіту. У 2015–2018 роках була заступницею міністра економічного розвитку і торгівлі, а протягом 2018−2019 – дослідницею у Стенфордському університеті. 

Dattalion – безкоштовна відкрита база даних відеоматеріалів про війну в Україні. В ній уже понад 28 тисяч фотографій та відео. 

Разом із чоловіком Наталія виховує двох синів – 8 та 14 років.

Окрім Микольської, до списку потрапили Аманда Паркер (у грудні 2021 року вона втратила свою старшу дитину, яка вчинила самогубство; після цього жінка заснувала благодійний фонд HarveyParkerTrust.org, спрямований на збереження психічного здоров’я молодих людей), вчена-полярниця Єва Прендергаст, голова наукового відділу Космічної агенції Великої Британії Керолайн Харпер, американка Люсі Таунсенд (засновниця фонду, який займається фінансуванням протезів для дітей; бізнес жінка веде з чоловіком, який втратив усі чотири кінцівки) та інші вражаючі особистості.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel