Курси НБУ $ 39.52 € 42.36
Що за «Язикату Хвеську» заховали волинські журналісти? (Розумна вікторина)

Дізнайтесь, що цього разу заховали журналісти!

Фото volyn.com.ua.

Що за «Язикату Хвеську» заховали волинські журналісти? (Розумна вікторина)

Друзі, принцип нашої інтелектуальної вікторини нагадує «чорний ящик» із популярної гри «Що? Де? Коли?»

Тільки предмет чи зображення людини ми ховаємо в гарбуз (від початку повномасштабного вторгнення нелюдів-москалів наш добрий-предобрий гарбуз перетворився у грізний гранатобуз).

Пропонуємо і Вам приєднатися до нашого конкурсу. Переконані – не пошкодуєте! 

Пропонуємо і Вам приєднатися до нашого конкурсу. Переконані – не пошкодуєте! 

«Гранатобуз із секретом-6» (2023)

Довго думав я, гадав, чим би то вас здивувати ниньки. А тут взяв до рук книжку про так звану «Язикату Хвеську» авторства того, що знає толк плодів у кісті – і саме собою народилося на світ газетний запитання. Бо там така колоритна мова, що очманіти мона! І «Правда, добре, брате бобре?», і «старушенція», і «чеберяйчики», і «квапитися», і «поцьмакувало», і «дошолопати», і «не висиджують, а вилежують», і навіть «Не їж мене!» На жаль, не було далі: «Я тобі пісеньку заспіваю!»... Але герой, на честь кого і названа ця кумедна історія про «Язикату Хвеську», доволі схожий на цього співучого казкового персонажа. Ми ж заховали у гранатобузі квартиранта нашої головної особи. Це він виявився супербазікою. Асоціативний ряд із обома персонажами: антисептик, ціанід, пиріг, жінка, вино, депортація, мотузка, шия, вид зв’язку, особлива культура...

Кого ми заховали у гранатобузі?

Відповідь треба надіслати до 24 березня (включно) тільки у вигляді повідомлення на телеграм-номер Грицька Гарбуза: 093 381 32 45, обов’язково вказати після слова-відповіді у дужках ще й своє ім’я, прізвище і регіон, який представляєте (наприклад: «Байрактар» (Валерій Залужний, Житомирщина)).

А історії, як шукали відповідь (що вразило, які були труднощі, хто допоміг розгадати), надсилайте на електронну адресу [email protected] або просто лишайте в коментарях під запитанням на фейсбук-сторінці Грицька ГАРБУЗА (за цим QR-кодом ви можете зайти на неї з будь-якої частини світу). Тільки ж дочекайтеся дати закінчення туру, бо ж підкажете своїм суперникам відповідь, а вони її із задоволенням спишуть і теж матимуть собі бал. :) 

 Приємних вам пошуків без повітряних тривог!

Хто став переможцем 4-го туру і яка ситуація з лідерами – читайте на фейсбук-сторінці Грицька Гарбуза. 

Грицько ГАРБУЗ.

Читайте також: Хто не читав «Маленького принца», мусив вивчати азбуку Брайля (Розумна вікторина).

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel