Курси НБУ $ 39.52 € 42.36
Хто не читав «Маленького принца», мусив вивчати азбуку Брайля (Розумна вікторина)

Дізнайтесь, що цього разу заховали журналісти!

Фото з архіву volyn.com.ua.

Хто не читав «Маленького принца», мусив вивчати азбуку Брайля (Розумна вікторина)

А що ви думаєте: наш конкурс спонукає ставати розумнішим! Друзі, погоджуєтесь?

Насамперед повторимо запитання третього туру нашої вікторини, яке, знаю, не давало вам спокою не одну годиноньку, дниноньку і навіть ніченьку.

«Гранатобуз із секретом-3» (2023)

 

 І сьогодні ми вам пропонуємо запитання із фотоколажем. При цьому знову поєднали героїв відомих творів. Скажемо так: товариш захованого на рисунку 1 персонажа набагато сміливіший за нього. Про їхній подвиг ви знаєте із дитинства. Якщо розшифруєте отих друзів, вийдете і на дерево, яке несподівано укріпило їхню перемогу над тими, ким нас усіх лякають. Саме цю рослину ми сьогодні і заховали в гранатобузі. Асоціативний ряд слів, пов’язаних із персонажами запитання: голова, очі, серце, вогонь, Тамбов, ополонка, каша, батько, чоловіча сила, син...

Що за дерево знаходиться у гранатобузі?

«...Тоді я переробив малюнок. Та він і його не схвалив:

– Цей дуже старий. Я хочу такого баранця, щоб жив довго.
І тоді терпець мені урвався, бо треба ж було хутчій розбирати й лагодити двигун, тож я намалював оце та й заявив:

– Це скринька. І в ній баранець, якого ти хочеш».

– Це скринька. І в ній баранець, якого ти хочеш.

Пригадали чарівну повість-казку «Маленький принц»? Саме скриньку на рисунку 1 зобразив її автор – знаменитий француз Антуан де Сент-Екзюпері!

«Це скринька. І в ній баранець, якого ти хочеш». Малюнок Антуана де  СЕНТ-ЕКЗЮПЕРІ.
«Це скринька. І в ній баранець, якого ти хочеш». Малюнок нижній – Антуана де СЕНТ-ЕКЗЮПЕРІ.

 А на малюнку 2 ми справді використали шрифт Брайля, але щоб його розшифрувати, треба було розділити правильно крапочки, бо ж нецікаво було б, якби все виглядало, як книжка пише. Що тоді, скажіть, розгадували б? Отож у нас вийшло три цифри: «27», «1» і «20». Якщо трохи помізкувати і перевести їх у букви українського алфавіту, то вийде слово «ЦАП».

А далі всі згадують чудову казку з дитинства «Цап та баран» (якщо призабули – перечитайте – цікаві пригоди!) – і виходять на суперрослину – дуб, на якого і забралися наші герої, утікаючи від вовків (можливо, і тамбовських). 

Хто став переможцем 3-го туру і яка ситуація з лідерами – читайте на фейсбук-сторінці Грицька Гарбуза.

Ми ж переходимо до наступного туру.

«Гранатобуз із секретом-5» (2023)

Брат захованого нами предмета є в одній із ваших особливих кімнат. Саме він, як дехто стверджує, послужив для створення всесвітньо відомого шедевру. Сталося це, коли двоє людей відмовилися тримати третього із особливим запахом... 

На честь цього третього і дією з ним й було названо шедевр. Хоч зафіксований момент став не тільки радістю, а й відліком страшного задуму...

Асоціативний ряд до завдання: чотири дні, дві сестри, сльози, камінь, наказове дієслово, Іван, тезка генія і міста, протокол, а особливо – ракета.

Що за предмет знаходиться у гранатобузі?

Відповідь треба надіслати до 17 березня (включно) тільки у вигляді повідомлення на телеграм-номер Грицька Гарбуза: 093 381 32 45, обов’язково вказати після слова-відповіді у дужках ще й своє ім’я, прізвище і регіон, який представляєте (наприклад: «Байрактар» (Валерій Залужний, Житомирщина)).

А історії, як шукали відповідь (що вразило, які були труднощі, хто допоміг розгадати), надсилайте на електронну адресу [email protected] або просто лишайте в коментарях під запитанням на фейсбук-сторінці Грицька ГАРБУЗА (за цим QR-кодом ви можете зайти на неї з будь-якої частини світу).

 

 Тільки ж дочекайтеся дати закінчення туру, бо ж підкажете своїм суперникам відповідь, а вони її із задоволенням спишуть і теж матимуть собі бал. :)

Приємних вам пошуків без повітряних тривог!

Грицько ГАРБУЗ.

Читайте також на volyn.com.ua: «Якщо нема тертки, достатньо... бляшанки і цвяха (Розумна вікторина)».

Реклама Google


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel