Курси НБУ $ 39.67 € 43.08
Відмова від м’ясних та молочних продуктів небезпечна для здоров’я (Фото)

Низькобілкове харчування може призвести до декальцинації кісток. Тож відмовлятися від м'яса та молока не варто.

Фото із сайту youtube.com.

Відмова від м’ясних та молочних продуктів небезпечна для здоров’я (Фото)

Фонд «Відкрите суспільство» у рамках пілотної програми Європейського зеленого нового курсу щодо боротьби зі зміною клімату хочуть, щоб люди скоротили споживання м’яса до  16 кг на рік та молочних продуктів — до 90 кг на рік

За задумом учених, ці продукти мають бути повністю виключені з раціону людини. Проте фахівці протестують проти такої дієти.

— Низькобілкове харчування є небезпечним, оскільки порушує кальцієво-фосфорний обмін. Це може призвести до декальцинації кісток. Адже після порушення іонного гомеостазу організм забиратиме кальцій із власного скелету, щоб заповнити його дефіцит, — пояснює дієтолог Дитячої клінічної лікарні Полікарпа Брудзинського у Варшаві (Польща) Пауліна Гриз.

Дефіцит кальцію небезпечний, особливо для дітей та жінок у період менопаузи.

Можна компенсувати нестачу кальцію завдяки горіхам, бобам або різному насінню. Проте, на думку експерта, це складно і потребує великих знань.

— Дефіцит кальцію небезпечний, особливо для дітей та жінок у період менопаузи, — наголошує Пауліна Гриз.

Як пояснює дієтолог, через відсутність м’ясних та молочних продуктів у раціоні у жінок підвищується ризик розвитку остеопорозу, а у дітей — уповільнення росту. «Доросла людина потребує 1200 мг кальцію на добу, а дитина — 800 мг. Харчові добавки викликають відкладення кальцію в судинах, що спричиняє їх жорсткість і становить загрозу для серцево-судинної системи», — наголошує експерт.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel