Курси НБУ $ 39.81 € 43.26
«Коригувальник з народу» колись захищав Донецький аеропорт

Руслан справді по звичайному телефону коригував нашу артилерію з імпровізованого «опорного пункту» в недобудові поруч з аеродромом.

Фото із сайту tsn.ua. Малюнок Дарини КОВТУН, reporters.media.

«Коригувальник з народу» колись захищав Донецький аеропорт

Журналісти «ТСН» знайшли «очі Гостомеля» – Руслана, який допоміг відбити летовище і врятував Київ. Виявилось, що він працював не сам, а мав 30 помічників

Як ми розповідали в минулому випуску газети, єдиний раз, за твердженням свідків, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний справді хвилювався після повномасштабного вторгнення: це момент у перший день великої війни, коли російський десант висадився на аеродромі в Гостомелі поблизу Києва.

Єдиний раз Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний справді хвилювався після повномасштабного вторгнення: це момент у перший день великої війни, коли російський десант висадився на аеродромі в Гостомелі поблизу Києва.

Після захоплення летовища ворог розраховував посадити тут кілька великих транспортних літаків із підкріпленням і з цієї бази атакувати столицю. Тоді врятувати ситуацію допоміг цивільний чоловік на ім’я Руслан, який узявся по телефону коригувати нашу артилерію. росіян розбили.

Руслан має позивний РЕМ, за спиною у нього – чимало боїв, у тому числі  в Донецькому аеропорту.
Руслан має позивний РЕМ, за спиною у нього – чимало боїв, у тому числі в Донецькому аеропорту.

 І ось після розголосу журналісти ТСН встановили особу цього таємничого навідника, який допоміг відбити летовище. Хоч у мережі Руслана прозвали «коригувальником з народу», насправді виявилося, що він – боєць із досвідом, просто на той час офіційно вже не був військовим. Руслан має позивний РЕМ, за спиною у нього – чимало боїв, у тому числі в Донецькому аеропорту. Тож «очі Гостомеля», як ще називають цього чоловіка, були впевнені та професійні.

Щоб його знешкодити, ворожі вертольоти облітали периметр аеропорту і обстрілювали прилеглі будівлі просто навмання.

Руслан справді по звичайному телефону коригував нашу артилерію з імпровізованого «опорного пункту» в недобудові поруч з аеродромом, і допомагали йому в цьому ще приблизно 30 людей, які стали «очима» українських артилеристів. У перші години вони навіть використовували дрон, але потім окупанти заглушили його сигнал.

Геннадій, товариш Руслана, розповів журналістам, що, оскільки українці вже били по росіянах здалеку, то вороги розуміли, що десь є коригувальник. Щоб його знешкодити, ворожі вертольоти облітали периметр аеропорту і обстрілювали прилеглі будівлі просто навмання.

– У будь-якому випадку ми показали, що ми є, це необхідно. У всіх тактичних підручниках, книгах пишеться: ворога необхідно зустріти щільним вогнем. Вони – люди, а люди бояться, розуміють, що їх бачать, по них стріляють, – каже Геннадій, який був одним із захисників летовища разом із Русланом.
Потужний і точний артобстріл допоміг серйозно послабити ворога, який через це не пішов одразу ж на штурм Києва. Тому тактичне завдання – стримати загарбників до приходу наших бойових підрозділів, та ще й допомогти знищити частину ворожих гелікоптерів – було виконано.

Сергій МОРГУН.

Читайте також: Ситуація на фронті станом на вечір 11 березня.

Реклама Google

Telegram Channel