Курси НБУ $ 39.81 € 43.26
Готуються повертати? У Китаї позначили російські території своїми історичними назвами

Китай уже бачить ці землі, позначені рисками, своїми.

Фото із сайту uainfo.org.

Готуються повертати? У Китаї позначили російські території своїми історичними назвами

Міністерство природних ресурсів Піднебесної опублікувало нову версію карти світу. Вона пропонує повернутися до використання китайських назв восьми міст і територій, окупованих російською імперією наприкінці XIX – на початку XX століть

Згідно з новою директивою Пекіна, Владивосток знову називатиметься Хайшенвай (що означає «Затока Морського Огірка»), Хабаровськ – Болі, а острів Сахалін – Куедао. Становий хребет знову став називатися китайською Зовнішнім Синьаньським хребтом.

Зазначимо, що карту міністерство не публікувало, описавши лише на словах землі, які потрібно підписувати старими назвами. Водночас багато китайських видань опублікували карту 1851 року, на якій показана більша частина території, втраченої династією Цин на користь російської імперії.

Оглядач Оу Ханьцзун заявив, що за нерівноправними договорами з кінця XIX століття китайський народ втратив 1,7 мільйона квадратних кілометрів земель на користь росії (це територія розміром, як чотири України. – Ред.). За його словами, дублювання китайських назв далекосхідних міст нагадує китайцям про їхнє бажання повернути втрачені землі.

Хоча для України, напевне, найкращий середній варіант, коли Далекий Схід не належатиме ні москві, ні Пекіну, а буде самостійним.

Цікаво. З одного боку, «нейтральний» Пекін все більше грає на боці москви, а з іншого, видно, відчуває, що скоро буде шанс поживитись новими-старими землями. Хоча для України, напевне, найкращий середній варіант, коли Далекий Схід не належатиме ні москві, ні Пекіну, а буде самостійним.

Читайте також: «Китайська компанія надавала вагнерівцям супутникові знімки»

Реклама Google

Telegram Channel