Курси НБУ $ 39.81 € 43.26
Українці виграли «найбільшу танкову битву» у цій війні (Фото)

«Російською бронетехнікою, підірваною на мінах чи ураженою артилерією, тепер всіяні поля навколо Вугледара».

Фото із сайту ap.com.

Українці виграли «найбільшу танкову битву» у цій війні (Фото)

За три тижні боїв під Вугледаром ЗСУ знищили щонайменше 130 танків та БТРів армії рф

Про це написала популярна американська газета «Нью-Йорк таймс». За словами її українських джерел, останні бої під Вугледаром є найбільшою танковою битвою між Україною та росією.

У матеріалі зазначається, що росіяни намагалися наступати колонами, водночас українські захисники вели вогонь здалеку або із засідок. «Російською бронетехнікою, підірваною на мінах чи ураженою артилерією, тепер всіяні поля навколо Вугледара», – написали автори матеріалу.

Після Вугледара путіна зображують уже так.
 

Один із наших сержантів пояснив американцям українську тактику: «Ми вивчили дороги, якими вони користувалися, потім сховалися і чекали, щоб стріляти із засідки». «Працюючи з бункера у Вугледарі лейтенант Баяк на відео з безпілотника помітив першу колону з близько 15 танків і БТР, які наближалися. «Ми були готові, – сказав він. – Ми знали, що щось подібне станеться». «Ґрунтова дорога була чиста від мін, але всі поля навколо всіяні ними, щоб спонукати росіян рухатися вперед тільки дорогою і не дати танкам розвернутися», – розповідають автори.

Відтак для рашистів почалось пекло. Їхні танки, які хотіли розвернутись, виїжджали на узбіччя чи в поле і підривались на мінах. Просто поїхати назад вони не могли, бо дорога була заблокована підбитою технікою. Українцям залишалось просто з далекої відстані знищити їх.

Однією з ознак того, що росії не вистачає досвідчених командирів танків, є те, що солдати ЗСУ заявили, що вони взяли в полон медика, якого перепризначили керувати танком.

За даними «Нью-Йорк таймс», росіяни були розгромлені ще і через відсутність достатнього досвіду: «Багато з їхніх найелітніших підрозділів українці знищили у попередніх боях. Їх замінили новопризваними солдатами, не навченими українській тактиці засідок на колони. Однією з ознак того, що росії не вистачає досвідчених командирів танків, є те, що солдати ЗСУ заявили, що вони взяли в полон медика, якого перепризначили керувати танком», – пише видання і цитує деякі російські Telegram-канали, згідно з якими «родичі загиблих налаштовані мало не на вбивство та кровну помсту генералу», який керував штурмами під Вугледаром.

Газета також перераховує зброю, якою наші перемололи рашистів: американські гаубиці M777 (в народі – «три сокири») та французькі «Цезар», українські протитанкові ракети «Стугна» та американські «Джавеліни». Також ЗСУ вдало влупили по російській бронетехніці, яка йшла у наступ, навіть із «Хаймерсів», які зазвичай використовують для ураження стаціонарних цілей, як-от склади та казарми.

Успішна битва під Вугледаром зміцнила впевненість у нашій майбутній Перемозі. А загарбники ще раз переконалися, що на нашій землі їх чекають лише смерть та ганьба.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel