Курси НБУ $ 39.81 € 43.26
План – 120 комплексів: мобільні лазні для фронту роблять із… контейнерів для боєприпасів

Побутові вагончики виготовляють із контейнерів, у яких західні партнери передають боєприпаси.

Фото із сайту prm.ua.

План – 120 комплексів: мобільні лазні для фронту роблять із… контейнерів для боєприпасів

«То були лазні першого покоління, а це вже – п’ятого»

120 лазне-пральних комплексів планує передати для війська Фонд Порошенка з волонтерами ГО «Справа громад». Робота на промисловому майданчику не припиняється – замовлень багато, черга на мобільні лазні величезна. Побутові вагончики виготовляють із контейнерів, у яких західні партнери передають боєприпаси.

Про це розповів Петро Порошенко, який побував на виробництві, де «цілими днями без вихідних працює наша команда».

– Це підготовлений контейнер для 77-ї бригади – наших десантників. Цей контейнер піде у 190-й центр, де тренуються і навчаються оператори і пілоти «Посейдонів». Тут уже працюють над облаштуванням, є пральні машини, є сушильні, там буде стояти насос, встановлений бойлер котельний, генератор, – показує п’ятий Президент. – Це – для роти радіотехнічної розвідки, він поїде на Південь, до «вух» нашої артилерії, нашої протиповітряної оборони. Хлопці фантастично воюють. Це те, чого чекають наші бійці протиповітряної оборони з Миколаєва.

Чому хлопці працюють сім днів на тиждень? Тому що ми маємо робити все, щоб Перемога наблизилася. Це наша відповідь на запитання, коли закінчиться війна. Ми робимо, щоб вона закінчилася швидше нашою Перемогою.

Порошенко також порівняв нові лазне-пральні комплекси із тими, з яких його команда колись починала допомогу бійцям: «То були лазні першого покоління, а це вже – 5-го. Там була тільки пральня і сушильня, а це вже п’яте покоління, з досвідом бойового застосування, і тут є все, і вже кажуть, що краще не зробиш», – сміється він.

Лазне-пральні комплекси поїдуть на фронт на причепах до британських вантажівок DAF, які також закупив Фонд Порошенка та ГО «Справа громад».

 

Як відомо, кошти на комплекси збирають волонтери ГО «Справа громад», а Фонд Порошенка подвоює зібрану суму.

«Моє серце б’ється швидше, коли бачу радісні обличчя українських захисників, які отримують наші лазні. Це – наш спільний внесок у прискорення Перемоги. Чому хлопці працюють сім днів на тиждень? Тому що ми маємо робити все, щоб Перемога наблизилася. Це наша відповідь на запитання, коли закінчиться війна. Ми робимо, щоб вона закінчилася швидше і нашою Перемогою», – наголосив Порошенко.

Ольга СОКОЛОВА

Читайте також:«Альона Максименко: «Нас називали «баби-дури» й «рівняння на красу»»

Реклама Google

Telegram Channel