Курси НБУ $ 39.81 € 43.26
У Данії газета опублікувала статтю українською мовою

Браво, Berlingske!

Фотоскрін із сайту berlingske.dk.

У Данії газета опублікувала статтю українською мовою

Популярне в країні щоденне видання Berlingske оприлюднило матеріал, в якому дякує українцям: «Своєю рішучістю захищатися від росії ви висмикнули нас із сплячки»

«Багато хто у світі був упевнений у непереможності армії рф, російські танкісти одягли парадну форму, бо вірили, що за кілька днів святкуватимуть перемогу на вулицях Києва, а дехто на Заході ганебно сперечався про швидку капітуляцію України. Але українці твердо заявили: «Ні!», – йдеться у матеріалі, який газета оприлюднила данською та українською мовами.

Видання зазначає, що війна коштує українцям неймовірних жертв, і потрібно бути уклінно вдячними їм за те, що вони захищають не лише власну державу, а й порядок у світі. «Якби путіну вдалося підкорити Україну, це не лише відкрило б двері для російської агресії проти інших країн, але й спокусило б схожих диктаторів змінити світовий устрій шляхом насильства», – йдеться у тексті.

Ми не повинні підвести українців у їхній боротьбі. Це і наша боротьба.

В матеріалі також наголошується, що боротьба українців за свою націю та свободу підштовхнула багатьох жителів Заходу до морального та стратегічного пробудження. «Незламність українців обернулася неоціненним даром, бо нагадує нам, що за демократію та національний суверенітет варто боротися», – йдеться у матеріалі.

Видання не сумнівається, що Україна належить до ЄС та НАТО. І вважає, що громадяни нашої країни зробили НАТО та Євросоюзу подарунок у вигляді нової єдності та сенсу. «Ми ще недостатньо доклали зусиль, йдеться про посилення підтримки. Ми не повинні підвести українців у їхній боротьбі. Це і наша боротьба», – резюмує видання.

Круто, бо правдиво. Нічого й додати.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google
  

Telegram Channel