Курси НБУ $ 39.67 € 43.08
Донька мера Тернополя вийшла заміж за бідного американця і... купила йому палац

Що тут скажеш? Сергій Надал, як і кожен тато, може тільки порадіти за доньку.

Фотоколаж із сайту politerno.com.ua.

Донька мера Тернополя вийшла заміж за бідного американця і... купила йому палац

Правоохоронці підозрюють міського голову Сергія Надала в незаконному збагаченні

Спеціалізована антикорупційна прокуратура перевірятиме статки родичів мера, зокрема 26-літньої  доньки Анастасії Родрігес (Надал), яка проживає в США. За останні чотири роки Анастасія та її чоловік купили три об’єкти елітної нерухомості в Маямі – таунхауз, будинок та квартиру, а також корпоративні права на приватну охоронну фірму. За попередніми даними, донька мера та її чоловік не можуть пояснити походження цих грошей. Досудове розслідування здійснює Національне антикорупційне бюро України.

Тернопільське видання Politerno оприлюднило розслідування, в якому зазначається, що у 2018 році Анастасія Надал під час стажування в одному із готелів Маямі познайомилася зі своїм майбутнім чоловіком Рубеном Джеймсом Родрігесом. Статків у нього не було, він навчався на бюджетній формі навчання, проживав разом із батьками, а його мати працювала в місцевому барі.

У 2019-му Анастасія і Рубен одружились. За кілька місяців до весілля її майбутній чоловік купив таунхауз за майже 250 тисяч доларів США. У 2021 році його продали і за три дні до повномасштабної війни в Україні придбали особняк в одному з найпрестижніших районів Маямі вартістю 1 870 000 доларів США.

48-літній Сергій Надал очолює Тернопільську міську раду з 2016 року. На місцевих виборах його переобрали на третій термін із результатом 70% голосів.

Придбання дорогої елітної  нерухомості Анастасії  Надал-Родрігес на цьому не закінчилися. 16 лютого 2023 року донька мера купила апартаменти у центрі Маямі за 380 тисяч доларів США.

Автор розслідування, тернопільський журналіст Андрій Щесняк звернувся до НАБУ щодо невідповідності доходів і рівня життя міського голови та його родини. Детективи НАБУ перенаправили запит у Національне агентство з питань запобігання корупції, яке наразі здійснює «моніторинг способу життя мера Тернополя». Українські правоохоронці також надіслали звернення з цього приводу до американських колег, зокрема ФБР.

Нагадаємо, що 48-літній Сергій Надал очолює Тернопільську міську раду з 2016 року. На місцевих виборах його переобрали на третій термін із результатом 70% голосів. На цю посаду він був обраний від ВО «Свобода».

Юрій ЖУК.

Читайте також: Шкода природі на понад 630 тисяч гривень: на Волині судять лісоруба.

Реклама Google

Telegram Channel