Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Готуємо листя легко і швидко

Смачного!

Фото ілюстративне.

Готуємо листя легко і швидко

Сучасна білоголова капуста дуже туга і тверда. А колись мами і бабусі вибирали для голубців м'який овоч, знайти який нині пощастить лише серед ранніх сортів. Але цією стравою всі ми любимо ласувати протягом року

В ідеалі капустяне листя для загортання фаршу повинне бути цілим, тонким, навіть напівпрозорим, м'яким і при цьому міцним. Щоб домогтися такого результату, можна скористатись одним із способів: відварити капустину в каструлі або мультиварці; запекти в мікрохвильовці чи духовці; заморозити.

Найпопулярніший і перевірений

Якщо овоч дуже тугий, то стане у пригоді поетапне варіння цілої головки, яке ще нікого не підводило. І в цьому його перевага. У великій каструлі закип'ятіть воду. Пройдіться гострим ножем довкола качана, запускаючи ніж на глибину до його середини, але не вирізайте повністю. Вставте виделку в качан, щоб вам зручно було діставати овоч. Помістіть капусту в каструлю з киплячою водою.

Згодом зніміть верхні листочки і продовжуйте варити. Коли так поетапно зняли всі потрібні листки, складіть їх у каструльку і проваріть іще 2–3 хвилини. Тверді частинки після охолодження зріжте або злегка відбийте кухонним молотком.

Кухонна техніка в поміч

Мікрохвильова піч або мультиварка значно спрощують процес розбору і термічної обробки капусти для голубців. Виріжте качан і зніміть пошкоджені листочки. Помістіть капустину в мікрохвильовку на 5–6 хвилин на найвищу потужність. Зніміть верхні шари, які вже легко відділяються, і поставте ще раз на такий же час. Повторюйте процедуру доти, поки не розберете всі рівні листочки. Робити це потрібно обережно, щоб не обпектися.

У мультиварці теж можна приготувати капусту за такою ж схемою: вирізавши качан, томіть її хвилин 5 на режимі «скороварка» і щоразу знімайте готові листки.

Якщо у вас нема сучасної техніки, не впадайте у відчай. На допомогу прийде стара добра духовка. Помістіть головку в рукав для запікання і готуйте приблизно 20 хвилин. Однак пильнуйте, бо капуста може почати підрум'янюватися.

Найлегший спосіб-лайфхак – замороження

Сучасні господині не хочуть витрачати багато часу, тому, вирізавши з капустини качан, кладуть її на ніч у морозильну камеру. Вранці дістають і розморожують за кімнатної температури. Листя при такому способі обробки відділяється дуже легко, стає тонким, еластичним і м'яким, що й молоточком відбивати не доведеться, а загортати в заморожені листочки м'ясну начинку дуже легко. Однак дехто стверджує, що тоді капуста має специфічний присмак, який не всім до вподоби, тож варто спробувати цей спосіб спершу на невеликій порції.

Читайте також: «Розповіли, в яких містах українці можуть оформити шлюб за добу».

Реклама Google

Telegram Channel