Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Чудові підказки для господинь: Бурякові салати – і до посту,  і до свята

Буряк дружить і з пекучими цибулею та часником, і з солодкими чорносливом та яблуками.

Фото із сайту prostoway.com.

Чудові підказки для господинь: Бурякові салати – і до посту, і до свята

Господині добре знають про те, що приготувати з цього овоча можна не тільки традиційну першу страву

Буряк чудово поєднується із багатьма найрізноманітнішими продуктами: від цибулі й часнику – до чорносливу, горіхів і яблук. Тож не сумнівайтеся: підійде він ще й для смачних салатів, закусок і соусів.

Рисовий салат з буряком і тунцем

Цей рецепт стане справжньою знахідкою для тих, хто стежить за фігурою, адже він зовсім не калорійний, але при цьому смачний і ситний

Інгредієнти: 150 г рису, 1 варений буряк, 1 банка тунця у власному соку (160 г), 2 червоні цибулини, для заправки – 3 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. бальзамічного оцту, сіль і перець – до смаку.

Приготування. Відваріть та охолодіть рис. Покрайте буряк кубиками. Дрібно наріжте червону цибулю. Злийте з тунця рідину і розімніть його виделкою. У миску зсипте всі інгредієнти. Окремо приготуйте заправку, полийте нею салат і добре все перемішайте. До подачі на стіл зберігайте в холодильнику.

«Бордовий букет»

Такою стравою можна не тільки здивувати, а й освідчитися. Розкішно і смачно!

Інгредієнти: 2 буряки, 4 варені яйця, 200 г вареної моркви, 500 г вареного курячого філе, 500 г шампіньйонів (або маринованих опеньків), 300 г твердого сиру, 200 г волоських горіхів, 1 зубчик часнику, майонез, сіль, перець.

Приготування. Дрібно нарізати варену моркву і курятину. Обсмажити окремо печериці й цибулю. Яйця та сир покраяти кубиками, горіхи підсушити і натерти на тертці або потовкти качалкою. Перемішати всі інгредієнти і заправити майонезом. Для оздоблення змішати натерті на дрібну тертку варений буряк і 2 зубочки часнику, заправити 2–3 столовими ложками майонезу і намастити цією сумішшю 2 завчасно приготовлені млинці, згорнути їх у рулет, нарізати невеликими шматочками (завтовшки приблизно 1,5 см). Викласти отримані «трояндочки» по всій площі салату, прикрасити зеленню.

Буряковий салат зі смаженою цибулею

Стане у пригоді тим, хто планує постити. Смакуватиме страва і теплою, і холодною

Інгредієнти: 2 буряки, 2 цибулини, 3–4 ст. л. олії (краще оливкової), 1 ст. л. оцту, 2 ст. л. соєвого соусу, 1 ст. л. цукру, сіль, спеції.

Приготування. Натерти сирий буряк на тертці для корейської моркви, додати цукор і залишити настоюватися, щоб буряк пустив сік. Нарізати дрібно цибулю. На дуже маленькому вогні протушкувати буряк у власному соку, накривши кришкою, протягом пів години, періодично помішуючи. Цибулю обсмажити на олії до золотистого кольору (5–7 хвилин). Смажену цибулю змішати з тушкованим буряком, влити соєвий соус і протушкувати ще 3 хвилини. Додати оцет, сіль, спеції. Салат має настоятися хвилин 20.

«Ситна вечеря»

Ніжний смак вареного буряка у поєднанні із сиром та яйцями розбавить солодкуватий чорнослив, а часник додасть легкої пікантної нотки

Інгредієнти: 1 варений буряк, 2 варені яйця, 80 г твердого сиру, 8–10 шт. чорносливу, 1–2 зубчики часнику, 2–3 ст. л. майонезу.

Приготування. Натріть буряк і яйця на крупній тертці, а сир – на дрібній. Наріжте чорнослив тонкими брусочками, подрібніть часник. Додайте до інгредієнтів майонез і ретельно перемішайте, прикрасьте на свій смак.

Тартар із копченої риби з буряком

Такого ви, напевно, ще не куштували! Кажуть, дуже смачне французьке частування. Приготуйте та спробуйте!

Інгредієнти: 300 г копченої тріски (або іншої риби), 100 г вершкового сиру, 2 зубчики часнику, цедра половини лимона, 1 варений буряк (невеликий), перець.

Приготування. Наріжте невеликими кубиками рибу і буряк. Підготуйте кільця для оформлення салатів. Шар буряка викладіть на дно. Подрібніть часник та ретельно змішайте його із сиром, додайте до суміші лимонну цедру. Змастіть цією масою буряк (по 1–2 ст. л. на порцію), поперчіть, додайте нарізану кубиками рибу. Чергуйте пласти декілька разів і поставте страву в холодильник на 3 години. Можна й вимішати всі інгредієнти, а тоді красиво оформити. Подавайте закуску охолодженою.

Читайте також: Чому випічка не вдалася?.

Реклама Google

Telegram Channel