Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Самогубець, якого спіймали патрульні між 8-м і 7-м поверхами, тихенько сказав «дякую»

Волинські правоохоронці показали високий клас роботи нової поліції.

Волинь-нова

Самогубець, якого спіймали патрульні між 8-м і 7-м поверхами, тихенько сказав «дякую»

Луцькі поліцейські Сергій Ліга, Ігор Воронов, Віктор Бубало, Сергій Цигульов на початку червня врятували життя молодого хлопця. Про їхній вчинок дізналася вся Україна. Прем’єр-міністр Володимир Гройсман відзначив правоохоронців Почесними грамотами Кабміну. Подякував підлеглим за роботу і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Ще раз пригадав цей випадок для «Волині-нової» командир 4-ї роти батальйону патрульної поліції Луцька Сергій Цигульов й розповів, як позначилася слава на щоденній праці

Повідомлення про людей, які погрожують накласти на себе руки, час від часу надходять від мешканців обласного центру. Втім, зазвичай до реальних дій не доходить: горе–самогубці, шантажуючи близьких, намагаються отримати певні вигоди, особливе ставлення до себе. Того разу було все значно серйозніше. Сергій Цигульов каже, що коли побачили людину, яка сиділа на рамі відчиненого вікна між 7-м і 8-м поверхами, відразу викликали швидку і рятувальників. Щоправда, в останніх не було жодних засобів, щоб пом’якшити падіння у випадку стрибка. Довелося діяти самостійно. Правоохоронці наблизилися до хлопця з верхнього і нижнього сходових майданчиків, довго вмовляли, розпитували про проблеми, пояснювали, що є речі, заради яких варто жити. Але той був зациклений на своїй біді — ​боргах, зароблених через азартні ігри. Лише хитрістю вдалося його трішки відволікти: патрульні попросили у нього закурити і, коли той нагинався за пачкою цигарок, спробували його схопити. Він зістрибнув, але його вже тримали й через вікно сьомого поверху затягнули у приміщення, при цьому один із поліцейських порізав руки і ноги.

Цією світлиною, що облетіла всі українські ЗМІ, із Сергієм поділився школяр, який став очевидцем події.
Цією світлиною, що облетіла всі українські ЗМІ, із Сергієм поділився школяр, який став очевидцем події.

 

Хлопця забрали медики, він тихенько сказав «дякую» і більше нічого не говорив. Згодом дав телефон родичів.

Сергій Цигульов розповів, що, незважаючи на критику, яка щоразу частіше лунає в бік правоохоронців, не втратив віри у свою справу.

— Я подзвонив батькові, той був шокований. Він думав, що син успішно навчається в Луцьку і у нього все гаразд. Більше з нами ніхто не зв’язувався

Сергій Цигульов каже, що в цей день ні у нього, ні в його колег не було якось особливого відчуття, мовляв, працювали у звичному режимі.

— Прийшов додому, розповів дружині Тані, що хлопець хотів вистрибнути, а ми його врятували, от і все.

Але на ранок прийшла слава: всі про це говорили у соцмережах, зокрема і керівництво відомства, телефонували журналісти.

— Було приємно, що громадськість оцінила нашу роботу, і це стимулює працювати краще не тільки нас, а й усіх поліцейських.

Сергій Цигульов розповів, що, незважаючи на критику, яка щоразу частіше лунає в бік правоохоронців, не втратив віри у свою справу.

— З тим самим запалом працюю, як і в перший день служби. До колишніх міліцейських стандартів не повернемося, реформа триває, а ми — ​першопрохідці і мусимо долати труднощі.

31 грудня синові Сергія Цигульова виповниться три рочки. Він не впевнений, чи вдасться відзначити цю дату разом із сім’єю.

— Я вже давно усвідомив, що треба бути готовим свята проводити на службі. Дружина це розуміє. На мені відповідальність як командира роти, тому не можу залишити своїх людей у складний період, бо почувався б недобре через це.

Telegram Channel