Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Вибираємо голки  для вишивки бісером

Волинь-нова

Вибираємо голки для вишивки бісером

В арсеналі майстрині таких інструментів має бути чимало — відповідно до техніки вишивки, щільності тканини чи номеру канви

 

 

  • Для роботи з бісером обирають спеціальні голки, хоча можна взяти і звичайну, головне — щоб вона легко проходила крізь отвори намистин або стеклярусу. Як правило, номер бісеру визначає розмір голки.
  • Мабуть, ви помічали, що є голки із загостреними і тупими кінчиками. При створенні візерунків бісером або гладдю важлива гострота інструменту, а при вишивці хрестиком зручно користуватися тупими, адже полотно має спеціальну розріджену структуру.
  • Щоб зберегти гостроту голки при роботі зі щільною тканиною, стане у пригоді спеціальна гольничка, всередині якої міститься абразивний наповнювач, що нагострить головний інструмент вишивальниці.
  • Вибираючи голку, зверніть увагу на плетіння ниток полотна основи. Оптимальний варіант — якщо голка, проходячи крізь тканину, не збільшує отвір між нитками, але й не ковзає надто легко.
  • У випадках використання дуже дрібних бісеринок, коли навіть бісерні голки в них не проходять, допоможуть саморобні пристосування. Відріжте невеликий шматочок тонкого дроту, складіть його вдвоє і в отвір протягніть нитку. Краї дроту рівно обріжте і вводьте їх в отвір намистинки обидва разом. Інший спосіб — змастити край робочої нитки клеєм, висушити і застосовувати затверділу ділянку замість голки.
Telegram Channel