Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Макіяж треба вміти наносити

Фото vidpoviday.com.

Макіяж треба вміти наносити

Щоб вирівняти колір обличчя, приховати дрібні недоліки шкіри й отримати досконалу поверхню для нанесення шару косметики, потрібно скористатися так званою основою

Цей обов’язковий етап дає змогу уникнути плям при розтушовуванні рум’ян і тіней. Як правило, основу рекомендують для проблемної шкіри. Наносять її поверх денного крему під тональний засіб, і буває вона різних видів. Рідка прозора (флюїд) добре лягає на шкіру, створюючи легке покриття, яке збагачує її вологою і робить матовою, вирівнює колір обличчя. Така основа незамінна для молодої безпроблемної шкіри, оскільки містить зовсім мало пудри і приховує лише незначні вади. Кремоподібна більш насичена, тому приховує недоліки, практично повністю затушовує плями, веснянки. Гелева підходить для жирної і пористої шкіри. Вона не дає тональному засобу накопичуватися в розширених порах. Шкіра після її застосування вільно дихає. Тверда рекомендується для проблемної, з дрібними дефектами шкіри. Вона утворює щільне покриття, допомагає приховати рубці та плями.

Мерехтлива надає обличчю свіжого, сяючого вигляду. Вона містить оптичні пігменти, перламутрові часточки, які розсіюють світло. Завдяки такій основі шкіра набуває ідеального вигляду.

Для очей є спеціальна, під тіні у вигляді олівця або напіврідкого крему. Вона приховує і висвітлює круги під очима. Найкраще придбати кілька видів основи. Для денного макіяжу можна користуватися рідкою, тілесного кольору, для вечірнього — щільнішою. Основа має бути наближена до природного тону обличчя. Водночас з її допомогою можна підкорегувати колір шкіри. Червоні плями замаскує основа бежевого відтінку. Блідо–рожева оживить бліду шкіру. Наносити її слід легкими рухами, не втирати, інакше залишаться плями. Тому перед початком роботи слід скористатися зволожувальним кремом. Якщо ж у вас суха шкіра, то перед макіяжем підживіть її жирним кремом, за кілька хвилин нанесіть легкий зволожувальний і тільки згодом — основу.

Використовуйте спондж. Спершу слід нанести основу на середину лоба й розподілити її круговими рухами по всій його поверхні до лінії волосся. Потім, починаючи від скроні — на щоки у напрямку до вух, під очима, на губи, підборіддя. Після цього трохи основи покласти на обидва крила носа і рівним шаром розподілити по всій його поверхні. Можна накладати інакше: крапельками на щоки, лоб і підборіддя, а потім рівномірно розподіляти кінчиками пальців. Макіяж матиме природний вигляд, якщо основа буде добре розтушована. Після її нанесення можна використовувати тональний засіб і розсипчасту пудру.

Telegram Channel