Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Які вони – наповнювачі для подушок?

Фото Pozvonok.ru.

Які вони – наповнювачі для подушок?

Самопочуття і настрій людини безпосередньо залежать від якості сну. Гарантія гарного сну — правильно вибрана подушка та її наповнювач. Є натуральні й синтетичні компоненти наповнення, кожен із яких має позитивні та негативні сторони. Щоб знати, яка подушка буде відповідати всім вашим вимогам, потрібно ознайомитися з виробниками та їхньою продукцією

 

 

Натуральні

Багато людей вважає, що кращий наповнювач для подушок має бути з натуральних матеріалів. Основною перевагою цієї продукції є природність — вироби екологічно безпечні. Недоліками можна вважати вищу вартість і можливість виникнення алергії. Натуральні подушки вимагають особливого догляду, оскільки пилові кліщі їх полюбляють.

Пух–перо

Сировина для цих виробів — качине або гусяче перо і пух. Натурального лебединого наповнення немає на ринку. Пір’я збирається під час линьки гусей двічі на рік, не роблячи птиці шкоди. Матеріал прекрасно утримує тепло, не накопичує вологи. Качиний пух менш пружний і має підвищену жорсткість, на відміну від гусячого.

Вовна

Для цього наповнювача використовують пухове підшерстя або верхній волосяний покрив верблюдів чи овець. Зазвичай, вироби з вовняним умістом випускають за принципом «два в одному». Внутрішній шар наповнюють штучним волокном (поліефір, синтепон, штучний лебединий пух тощо), а верхній — із натуральної вовни. Це робить подушку дешевшою за ціною і збільшує термін придатності. До переваг виробів із вовняним наповнювачем можна віднести відштовхування бруду.

Водорості

Подушки з водоростей виготовляли японці ще багато століть тому. Сьогодні цю традицію оцінили європейці й теж стали робити їх із цим диво–наповнювачем. Волокна з океанського рослинного світу дуже затребувані через своїх унікальні якості. Морські водорості — потужний антиоксидант, який контролює роботу імунної і гормональної систем. Безліч корисних для людського організму хімічних елементів оберігають від розвитку таких захворювань, як цукровий діабет, ожиріння тощо.

Синтетичні

Штучні матеріали все більше витісняють із ринку натуральні компоненти. Причиною цього стала невисока ціна і довговічність. Постільна білизна з синтетичним наповненням гіпоалергенна, легка, не вимагає хімчистки. Найбільш затребуване набивання проводять на основі поліестеру (поліефіру). Матеріали між собою різняться густотою, товщиною, кількістю порожнин, ступенем закрученості волокон. Одні більш м’які, інші — краще зберігають тепло, треті — добре пропускають повітря. Стисло — про найпопулярніші синтетичні наповнювачі.

Синтепон

Матеріал виробляють з односпрямованих або різноспрямованих поліефірних волокон, одержуваних із розплавленого пластику (ПЕТ). Синтетичне полотно (синтепон) тривалий час здатне утримувати тепло. Вироби із синтепону мають малу вагу, під час стиснення не деформуються, швидко висихають, не вбирають рідину. Синтепонові подушки випускають у наволочках із сатину або бязі.

Силікон

Наповнювач — це пустотіле силіконізірованноє полотно, зроблене з поліестеру. Унаслідок такої обробки він набуває особливої м’якості, тому силіконові подушки для сну доб­ре пропускають повітря, швидко відновлюють форму. Силіконове наповнення створено для алергіків, а особлива пишність і м’якість приваблює любителів комфортно поспати. Подушки із силіконом ідеально повторюють анатомічну будову тіла, мають антибактеріальний ефект.

Telegram Channel