Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У найбільшій родині в Україні чоловіки борід не стрижуть

87-літній Павло Семенюк отримує свідоцтво Книги рекордів України.

Фото uain.press.

У найбільшій родині в Україні чоловіки борід не стрижуть

У сімействі Семенюків із Доброслава на Одещині — 346 осіб!

Голова родини 87-річний Павло Семенюк мав один шлюб, усе своє життя працював будівельником у рідному містечку. У них із дружиною народилося 13 дітей (нині живих 10), 127 онуків, 203 правнуки і три праправнуки! Найстаршій доньці нині — 66 літ, а наймолодшим представникам сімейства ще немає й року — усі троє народилися впродовж останнього місяця, поки проходила підготовка реєстрації національного рекорду. «Родина Семенюків — це ціла рота людей», — зазначила керівник проекту Національний реєстр рекордів України Лана Вєтрова, яка особисто приїхала фіксувати досягнення. Точніше, добрих дві, адже чисельність роти в більшості армій світу — від 18 до 200 військовослужбовців.

До Книги рекордів Гіннесса внесена індійська сім’я, яка налічує 192 особи. А це — майже удвічі менше, ніж родина Павла Семенюка.

Семенюки — досить незвична сім’я. Вони належать до доброславської громади так званих євангельських християн святих сіоністів. Мешканці селища називають їх «бороданями», бо чоловіки тут не стрижуть борід. Чи то за збігом життєвих обставин, чи ще одною фамільною особливістю є те, що сильна стать у родині переважно займається будівництвом та ремонтом.

На момент реєстрації рекорду зібралося 252 члени сім’ї, але документально підтверджено наявність 346 — саме цю цифру внесено до відповідного сертифіката. Втім, це не остаточна кількість, адже серед присутніх було декілька вагітних жінок.

«Новий національний рекорд зафіксовано. Сімейство Семенюків із Доброслава — найчисленніша родина в Україні!» — відзначила Лана Вєтрова. За її словами, українці можуть претендувати на світовий рекорд: наразі до Книги рекордів Гіннесса внесена індійська сім’я, яка налічує 192 особи. А це — майже удвічі менше, ніж родина Павла Семенюка з Одещини.

Мирослава СЛИВА.

Telegram Channel