Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Чому не можна читати, коли їси?

Сергій Лазарєв: «Відкиньте все, окрім любові».

Фото quantum-world.uk.

Чому не можна читати, коли їси?

Людей завжди хвилювало, чому один щасливий, життєрадісний і повний сил, а інший – хворий і пригнічений. У когось усе складається благополучно, а доля іншого — низка бід. У чому секрет здоров’я, щастя і довголіття? Кожен рано чи пізно ставить перед собою ці запитання і шукає на них відповіді

Пригадую, як у 80–х роках минулого століття захоплювалися відомим уже на той час парапсихологом Сергієм Лазарєвим, а видання «Діагностика карми», «Людина майбутнього», «Досвід виживання» та інші «виловлювали» в книжкових магазинах, передавали з рук в руки. У чому полягала популярність цих праць? У них — результат більш як двадцятилітніх досліджень в абсолютно новій сфері людських знань. Це — синтез науки й релігії, педагогіки, психології й загальної медицини. Твердять, що його напрацювання допомагають зрозуміти суть таких священних книг, як Біблія, Коран, Тора і Бгаґавад–ґіта. Автору вдалося прослідкувати причинно–наслідкові зв’язки між світоглядом людини і подія­ми, які з нею відбуваються, з її фізичним і душевним станом та майбутнім. Доводилося читати, що є такі, хто після студіювання праць Лазарєва покращив свій характер, здоров’я і навіть долю.

Починайте з відчуття, наче щосекунди все, що є навколо вас, може зникнути, що кохана людина кожну секунду може зрадити, піти, образити або померти. Що кожну секунду можете померти і ви. Тоді потроху претензії підуть, а любов залишиться.

Чи справді це так — питання залишається на розсуд кожного. Та хай там як, деякі висловлювання Сергія Лазарєва є корисними і повчальними. Особливо ті, що містяться в одній із найпопулярніших книжкових серій — «Діагностика карми».

В одній із книг Сергій Лазарєв стверджує, що все, ним написане, можна звести до чотирьох простих правил:

1. Завжди і всюди зберігати любов до Бога і примножувати її.

2. У всьому бачити і любити Бога, відчувати вищу волю.

3. Не шукати винних.

4. Приймати світ і людей такими, якими вони є. Світ виходить з любові, наповнюється любов’ю, йде в любов і стає любов’ю.

 

Найцікавіші цитати Сергія Лазарєва:

  •  «Реально змінити ситуацію довкола себе можна, лише змінюючи себе. Перше, що треба зробити: відмовитися від бажання управляти ситуацією. Зрозуміти, що ситуація, в дрібницях працюючи проти, в головному працює на вас».
  •  «Я раніше не розумів, чому в культурі існує негласне правило, що забороняє читання під час їди. Виявляється, їжа з книгою, перед екраном телевізора, за обговоренням політичних і сімейних проблем може травмувати душу людини, тому що під час їди інформація вільно проходить у підсвідомість».
  •  «Будь–яке захворювання, порушення на рівні органіки або функціональне, гальмує агресію, що розвивається в душі».
  •  «Хочете, я дам вам пораду, як бути здоровим і довго жити? Ніколи ні до кого і ні до чого не пред’являйте претензій. Ні до долі, ні до Бога, ні до минулого, ні до людей. Зовні поводьтеся як завгодно, але всередині — будь–яка ваша претензія є програма знищення того, до кого ви її пред’являєте. Клітина не може пред’являти претензії до організму, виходячи зі своїх особистих інтересів. Не може, бо це програма розпаду організму. Така клітина відторгається, захворівши».
  •  «У побуті ми часто дозволяємо собі погано відгукуватися про людей, про самих себе, про свою долю. Виявляється, ця звичка руйнує у людини … зуби.
  • Ми завжди підсвідомо першими ображаємо того, хто потім своєю поведінкою завдає нам образу».
  •  «Справа в тому, що заповіді Христа звернені не до форми, а до змісту, до наших емоцій. «Хто вдарить у праву твою щоку, підстав йому і другу» — це не є заперечення фізичного захисту. Це означає, що агресії у відповідь не повинно бути всередині».
  •  «Починайте з відчуття, наче щосекунди все, що є навколо вас, може зникнути, що кохана людина кожну секунду може зрадити, піти, образити або померти. Що кожну секунду можете померти і ви. Тоді потроху претензії підуть, а любов залишиться. Ваше почуття любові ні від чого не повинно залежати».
  •  «Будь–який метод лікування, що не спирається на духовний розвиток людини, веде до деградації».
  •  «Через свідомість, логіку, докори і вимоги виховувати людей нереально».
  •  «Відчуйте абсолютну внутрішню беззахисність. Відкиньте все, окрім любові».
  •  «Якщо хтось проявляє агресію до мене, значить, у мене в душі є аналогічна програма. Я її забираю, і атака припиняється автоматично. Будь–яка форма агресії неможлива, якщо в моїй душі немає аналогічної програми».

Роксолана ВИШНЕВИЧ

Telegram Channel