Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Коли пральна машина служитиме довше

Волинь-нова

Коли пральна машина служитиме довше

Щоб користуватися нею не один рік, необхідно вчасно і регулярно очищати її від грибка і накипу

Якщо цвіль утворюється в машині не завжди, то накип – невід’ємна проблема будь-якої машини. Незважаючи на безліч спеціальних засобів проти нього, чимало господинь вважають, що найкраща для її чищення — лимонна кислота. Цей метод має і прихильників, і противників. Чи справді кислота допоможе продовжити життя пральній машині?

Причиною накипу, як правило, стає «тверда» (насичена солями магнію і кальцію) забруднена водопровідна вода. Сам накип — це нерозчинний осад, який випадає при її нагріванні. Солі відкладаються на стінках бака і тені пральної машини, а бруд потрапляє в елементи впускного клапана, виводячи його з ладу.

Таке очищення необхідно проводити як мінімум раз на півроку. А якщо перете дуже часто, то й раз на три місяці.

Існують різні способи боротьби з накипом. Найпоширеніший — хімічний, з використанням звичайної лимонної кислоти, яка є на кухні в кожної господині. У барабан пралки засипають її 100—200 г і вмикають цикл основного прання при температурі 90 градусів, але без білизни. При такому режимі роботи розчин кислоти обмиватиме не лише нагрівальний елемент, а й барабан, внутрішні поверхні бака, зливного насоса, гумових манжетів та інші елементи машини. Для кращого ефекту можна повторити процедуру 2–3 рази.

Таке очищення необхідно проводити як мінімум раз на півроку. А якщо перете дуже часто, то й раз на три місяці.

Дехто вважає, що лимонна кислота і побутова техніка — несумісні речі, бо кислота роз’їдає бак і барабан, якщо вони виготовлені не з нержавійки. Насправді очищення цим методом — надійний і випробуваний спосіб, який рекомендує чимало виробників пральних машин.

Telegram Channel