Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Від буревію постраждали і ліс, і людські городи

Неважко уявити, якої сили був вітер, що поклав у ряд міцні дерева.

Фото газети «Полісся».

Від буревію постраждали і ліс, і людські городи

Минулої неділі внаслідок сильних опадів, що супроводжувалися поривами вітру, в Камінь–Каширському та Любешівському районах утворилися затори на окремих ділянках автошляхів через повалені дерева. Працівникам 8–ї та 12–ї державних пожежно–рятувальних частин довелося розчищати дороги

Про це поінформувала на своєму сайті прес–служба управління ДСНС у Волинській області. А вже безпосередньо лісівники обстежили наступного дня насадження вздовж траси, зокрема поблизу села Прохід Любешівського району, де пройшлася буря, і констатували збитки. За словами головного лісничого ДП «СЛАП «Любешівагроліс» Володимира Ковальчука, у 33-му, 34-му, 24-му кварталах виявлено 30 соток суцільного валу і майже 3,5 гектара — вибіркових буреломів. Під час грози, повідомляє прес–служба Волинського управління лісового та мисливського господарства, вітер із градом трощив сосни, вивертав із корінням берези. Вживаються заходи з метою очищення насаджень та приведення їх у належний стан.

Під час грози, повідомляє прес–служба Волинського управління лісового та мисливського господарства, вітер із градом трощив сосни, вивертав із корінням берези.

Постраждали і людські городи. Про це розповів у телефонній розмові староста Великокурінського старостинського округу Василь Шмаль, до якого належить село Прохід:

— Град побив картоплю та гарбузи. Навіть якщо рослини і відмолодяться, то марно вже сподіватися на хороший урожай, адже пошкоджено їх у пору цвітіння.

Крім того, буревій частково розкрив у когось хату, в декого — хлів. А ще повалив на кладовищі села Прохід два надмогильні пам’ятники. За словами Василя Шмаля, люди ще не зверталися до нього зі своїми проблемами, але, очевидно, допомога їм знадобиться. Тож у такому випадку староста порушить це питання перед Любешівською об’єднаною територіальною громадою.

Telegram Channel