Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
А у вас грошове дерево цвіте?

Фото sornyakov.net.

А у вас грошове дерево цвіте?

Хоча багато хто озеленює свій дім товстянкою (а саме так правильно називається ця рослина), далеко не всім відомо про її здатність квітнути. Однак аби побачити таке диво, треба знати деякі секрети догляду

1. Почніть із посадки. Вибирайте легкий, добре дренований ґрунт з високими показниками вологопроникності.

2. Дерево необхідно обрізати. Квіти утворюються на гілках третього і більшого порядку. Коли рослина зросте на 25—30 см у висоту, потрібно відщипнути верхівку і бічні пагони. Прибирайте не більше одного листка. Скористайтеся гострими ножицями.

3. Регулярно поливайте. Товстянка може довго обходитися без води, але це не означає, що її слід утримувати в таких умовах постійно.

Навіть дотримуючись рекомендацій, цвітіння доведеться чекати щонайменше кілька сезонів.

4. Удобрюйте і пересаджуйте. Рослину пора пере­садити, коли її висота стає у два рази більша за горщик, у якому вона росте. Значно збільшувати ємність не рекомендується. Візьміть горщик на кілька сантиметрів ширший і глибший, ніж попередній. Закладіть хороший дренаж. Якщо у невеликого деревця в’яне і засихає листя, це вказує на нестачу поживних речовин — підгодуйте будь–якими добривами для кімнатних рослин.

5. Купайте. Раз на місяць рясно обприскуйте рослину з пульверизатора, видаляючи пил і бруд.

6. Стежте за здоров’ям рослини. Павутину, комах, грибкові ураження поверхні листя і субстрату необхідно обробляти відповідними засобами.

7. Товстянка любить свіже повітря. Тому влітку бажано помістити рослину на балконі або у дворі під деревами, в тіні.

Однак варто зауважити, що, навіть дотримуючись рекомендацій, цвітіння доведеться чекати щонайменше кілька сезонів. Зазвичай квіти вперше з’являються аж на п’ятому році, а то й пізніше.

Telegram Channel