Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«… і просто осінь щоб була красива»

Волинь-нова

«… і просто осінь щоб була красива»

Полум’яно–червоний, яскраво–багряний, сонячно–жовтий, іскристо–золотавий — усі барви нинішньої пори згодяться для створення деревця з бісеру. Завдяки насиченості кольорів воно стане стильним елементом декору в оселі і довго заряджатиме вас світлим настроєм і романтикою осінніх днів

 

 Для виготовлення такої прикраси потрібні намистинки червоного, помаранчевого, жовтого і золотистого кольорів.

Для отримання проміжних відтінків можна змішати третину червоного з третиною помаранчевого бісеру, а другу третину помаранчевого з третиною жовтого — матимемо ще червоно–помаранчевий і жовто–оранжевий.

Такі ж поєднання створіть і з бісеру решти кольорів.

 

 Приступаємо до роботи. Нанижіть трохи бісеру на дріт завдовжки близько метра. Відрахуйте 11 намистинок і зробіть петлю на ніжці 1 см, скручуючи дріт. Це центральний листочок гілки. Решту петель формуйте по обидва боки від нього. При плетінні бічних листочків кількість намистин така ж (з часом ви не рахуватимете їх, а братимете «на око»). Ніжка біля бічної петлі мінімальна — 2–3 мм.

 

 

 Листочки формуйте симетрично, залишаючи відстань між рядами близько 1 см. На гілочці достатньо 5–6 пар петель, кожній із яких вручну надавайте потрібної форми. Аналогічно підготуйте всі гілочки.

 

 

 Коли матимете їх кілька пучечків, беріться складати більші гілки. За допомогою плоскогубців скрутіть ніжки трьох заготовок між собою, обмотайте флористичною стрічкою і прикріпіть до товщого дроту. У такий спосіб потрібно перетворити всі заготовки на великі гілки.

 

 

 Каркасом для дерева може служити сталевий дріт, пластиковий чи дерев’яний кілочок. До нього кріпимо почергово всі гілки, починаючи з вершечка. Поступово гілка за гілкою з’єднайте всі заготовки зі стовбуром, використовуючи флористичну стрічку. Ближче до середини дерева надайте йому потовщення (наприклад, з алюмінієвого дроту, додаткового прутика тощо) і продовжуйте примотувати бічні гілки. Коли всі вони закріплені, стовбур можна вигнути, надавши бажаної форми.

 

 

 Дріт каркаса трохи розведіть у різні боки, щоб забезпечити хорошу стійкість виробу. Поставте бісерне дерево в невеличкий горщик або у форму, застелену плівкою. Приготуйте густий алебастровий чи гіпсовий розчин, залийте ним підставку і залиште на кілька годин до повного висихання.

 

 

 Коли бісерне дерево надійно закріплене, обгорніть усі елементи з бісеру фольгою, щоб не забруднити їх. Клей ПВА, навпіл розбавлений водою, змішайте з алебастром і намажте тонким шаром гілки та стовбур. Через кілька годин підготуйте такий же розчин, але додайте до нього 30% шпаклівки — отримаєте пластичну суміш, не схильну до миттєвого висихання. Нанесіть її на гілки і стовбур, а тоді тупим боком пензлика або зубочисткою зробіть заглиблення — сформуйте кору. Через добу злегка підшліфуйте наждачним папером, а вологою губкою приберіть залишки пилу.

 

 

 Покрийте стовбур гуашшю. Коли висохне, нанесіть ще один шар і, не чекаючи його підсихання, на стовбурі місцями трохи зітріть його вологою губкою, щоб надати більшої природності. Після висихання покрийте стовбур і гілки акриловим лаком. Він має білий колір, але, висохнувши, стає прозорим. Підставку дерева також слід пофарбувати і полакувати. Для декору приклейте мох і камінці, додайте кілька намистин.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel