Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Тональний крем у негоду: користь чи шкода?

Фото youtube.com.

Тональний крем у негоду: користь чи шкода?

Відомо, що вітри і дощі не додають краси шкірі. Тож як захиститися від них?

Тут допоможе простий, але незамінний атрибут — тональний крем. Саме він вбереже шкіру від перепаду температури, пилу. Крім того, правильно підібраний якісний тональний засіб робить її однотонною, рівною, матовою. Але ж багато жінок відмовляється від тоналки, оскільки вважають, що вона сушить обличчя, не дає «дихати».

Тож чи потрібний тональний крем восени, якщо на лиці немає помітних недоліків? Чи не досить пудри? Українська стилістка–візажистка Аліна Пришедько на ці запитання відповідає так: він не тільки приховує недоліки шкіри (пігментацію, прищі), а й вирівнює загальний тон обличчя, робить його свіжішим. Пудра працює інакше. Вона може підсушувати і стягувати шкіру. Тональний крем полегшує нанесення макіяжу, допомагає уникнути плям при розтушуванні рум’ян, коректора або хайлайтера. Сучасні тоналки не тільки зберігають вологу, а й містять велику кількість компонентів для догляду за шкірою (авокадо, жожоба, екстракт календули і т. д.). Важливо правильно підібрати засіб і нанести основу, щоб обличчя не виглядало жирним.

Хибною є й думка, що тональний крем забиває пори шкіри.

Хибною є й думка, що тональний крем забиває пори шкіри. Часи міняються. Косметична індустрія не стоїть на місці. Сучасна тоналка не є причиною акне (прищів), не забиває пори, вона непомітна. Головне — правильно і грамотно вибрати для себе відповідний тон, враховуючи вік, тип, стан і відтінок шкіри.

До речі, восени важливо наситити її вітаміном С, щоб вона мала здоровий вигляд і не втрачала еластичності. Тому слід щовечора наносити на обличчя зволожувальні креми, а перед виходом на вулицю — захисні засоби.

І пам’ятайте: косметика має бути якісною.

Telegram Channel