Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Беленюка просять посунутися,  а в Шевченка —  надія на Мілевського і компанію

Семен Новіков - Жанові Беленюку: «Ти, звісно, борець авторитетний, але ж медаль чинного чемпіона Європи висить на шиї у мене...».

Фото sport.ua.

Беленюка просять посунутися, а в Шевченка — надія на Мілевського і компанію

Карантин був би втіленням найзаповітнішої мрії любителів спорту, якби… й спорт не пішов на карантин

Ще якихось два–три місяці тому годі було повірити у щось подібне. Адже чи не найпомітнішими спортивними змаганнями у світі… залишився донедавна забутий Богом чемпіонат Білорусі з футболу. Та й то лишень через те, що у тамтешнього «бацьки» (який упевнено наближається до 26-ліття свого перебування на «троні») свій погляд навіть на пандемію COVID-19.

Тож спортивний світ перебуває на карантині, кінця якого поки аж ніяк не спостерігається. Водночас, навіть у такій ситуації помітних навколоспортивних новин не бракує…

Найпомітнішою із них, поза всяким сумнівом, є перенесення літніх Олімпійських ігор-2020, які мали відбутися влітку в японському Токіо. Міжнародний олімпійський комітет постановив, що Олімпіада-2020 відбудеться наступного, 2021 року (хоча й збереже свою назву, аби чотирирічний олімпійський цикл хоча б формально лишався непорушним).

А тим часом в Україні вже вирують пристрасті: кому саме їхати на Олімпіаду — хай і відкладену. Йдеться про ситуацію у греко–римській боротьбі (вагова категорія до 87 кг). Донедавна абсолютним гегемоном тут вважався 29-річний Жан Беленюк: дворазовий чемпіон світу, триразовий чемпіон Європи, «срібний» призер Ріо-2016… Проте на ЧЄ-2020 до Рима поїхав 22-річний Семен Новіков. Бо Беленюку (нині нардепу від «Слуги народу») було трохи не до того через політичні клопоти. Поїхав — то й поїхав. Але ж Новіков… феєрично здобув «золото»!

Семен поїхав на Чемпіонат Європи тільки з доброї волі мого тренера і мене. Але коли ти даєш людині палець, а вона хоче відкусити руку — це не в наших традиціях.

Після цього Семен наважився на певну зухвалість, заявивши, що було б непогано позмагатися із Жаном Беленюком за право представляти Україну в олімпійському Токіо.

І ось тут Жана Венсановича понесло…

«Семен поїхав на Чемпіонат Європи тільки з доброї волі мого тренера і мене. Але коли ти даєш людині палець, а вона хоче відкусити руку — це не в наших традиціях. Думаю, Семен зможе проявити себе на наступних Олімпійських іграх, або ж не в цій категорії. Нехай тренується і працює, але на Олімпіаді-2020 у цій категорії саме я буду представляти Україну, якщо зі мною все буде добре.

Хлопець він сильний і перспективний, «мені не шкода», але ж майте совість, люди добрі. Тому я буду представляти Україну на Олімпійських іграх 2020 року у ваговій категорії до 87 кг», — сказав, як відрубав, Жан Беленюк.

Емоції народного депутата цілком зрозумілі: токійська Олімпіада — чи не останній його реальний шанс вибороти омріяне олімпійське «золото». Проте й Новікова зрозуміти можна: йому що — навіть у статусі чинного чемпіона Європи мовчки миритися із роллю «другого» й чекати виходу «першого» на пенсію?

«Лео, я ж тобі казав - по дві пляшки пива щовечора під час карантину буде досить. А ти - беремо по чотири, беремо по чотири...».
«Лео, я ж тобі казав - по дві пляшки пива щовечора під час карантину буде досить. А ти - беремо по чотири, беремо по чотири...».

 Про перенесення футбольного Євро-2020 стало відомо ще раніше. А доля поточних сезонів Ліги чемпіонів, Ліги Європи та всіх національних першостей Старого Світу залишається у підвішеному стані. Окрема історія лише зі згаданим чемпіонатом Білорусі. Тож допоки усілякі Кріштіану Роналду з Ліонелями Мессі, та Кіліани Мбаппе з Рахімами Стерлінгами наїдають пузяки і втрачають профпридатність на карантині, Артем Мілевський лишається струнким і вправним, підтримуючи прекрасну фізичну форму регулярними виступами за «Динамо–Брест». Днями навіть приніс своєму клубу перемогу, забивши «Слуцьку» (до речі, асистував Мілевському ще один українець — Олександр Нойок).

Якщо так і далі піде, тренерському штабу збірної України доведеться перепрошувати у 35-річного Мілі: мовляв, рятуй ситуацію, козаче, — всі інші форварди вже й по м’ячу попадати розучилися!

Між іншим, за потреби й усю «синьо–жовту» команду можна укомплектувати із гравців, які виступають у Білорусі. В тамтешній Вищій лізі (у якій таки 16 клубів!) мало не кожна команда має у своєму складі легіонерів з України. А в «старті» лідера першості ФК «Мінськ» регулярно виходить відразу цілий квартет «тризубих»: Дмитро Рижук, Євген Чаговець, Олександр Васильєв та Владислав Насібулін!


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel