Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
Мужик: Байден у Києві –  це не менш круто, ніж  500 мільйонів, які він привіз

І нехай путін біситься! Кривавого карлика попередили за кілька годин, що Байден прибуває до Києва, аби уникнути конфліктної ситуації.

Фото із сайту president.gov.ua.

Мужик: Байден у Києві –  це не менш круто, ніж  500 мільйонів, які він привіз

20 лютого світові ЗМІ сколихнула новина – президент США Джо Байден прибув до української столиці

Це був перший візит американського лідера за останні 15 років. Символічно, що програма перебування розпочалась із вшанування полеглих українських воїнів поруч зі Стіною пам’яті біля Михайлівського собору.

Згодом президент Джо Байден оголосив про виділення пів мільярда доларів додаткової допомоги Україні. Пан Джозеф сказав, що пакет допомоги включатиме артилерійські боєприпаси, більше реактивних снарядів і гаубиць.

Глава нашої держави Володимир Зеленський заявив, що переговори з його американським колегою були «плідними» і «дуже важливими», а їхні результати обов’язково матимуть вплив на полі бою. За його словами, Україна переживає дуже складний період, але вона зробить «історичні досягнення» за допомогою США та решти світу. Також Зеленський сказав, що вони з Байденом говорили про «далекобійну зброю і зброю, яка все ще може бути поставлена в Україну, навіть якщо вона не постачалася раніше».

Американський лідер послав сигнал своїм візитом усьому світові: наймогутніша держава світу і далі твердо підтримує українців у їхній боротьбі за своє право на життя.

Але не менш важливим за зброю є той сигнал, який американський лідер послав своїм візитом усьому світові напередодні річниці повномасштабного російського вторгнення: наймогутніша держава світу і далі твердо підтримує українців у їхній боротьбі за своє право на життя. 

Народна депутатка від фракції «Європейська Солідарність» Вікторія Сюмар заявила, що новина про прибуття американського лідера до Києва у такий важливий для України день – «крута». «путін сам і його росіяни зробили себе вбивцями й ізгоями на багато років. Вони самі збудували залізний кордон, який віднині відділятиме цивілізацію від генетичних і моральних рашистських виродків. Це судилося зробити нам, українцям. І ми це зробимо. З великою вдячністю до всіх, хто поруч із нами в цій кривавій боротьбі. І так, Джо Байден, на відміну від владіміра путіна, – мужик», – написала нардепка.

Тож на Алеї сміливості біля Верховної Ради недаремно відкрили табличку, присвячену президентові США Джозефу Байдену (Алея була започаткована в Києві 23 серпня Володимиром Зеленським і президентом Польщі Анджеєм Дудою, на ній увічнюють імена представників країн-партнерів, які надають Україні важливу підтримку у боротьбі з рф. – Ред.). Там побували обидва глави держав, і Володимир Зеленський заявив: «Перший дзвінок уночі 24 лютого минулого року, наші переговори, постійна та незмінна увага до нашої боротьби. Увага до захисту української демократії та особливий внесок президента Байдена у зміцнення позицій свободи у світі», – пояснив український очільник неоціненний вклад американського лідера в нашу Перемогу. 

 Пряма мова

Джозеф БАЙДЕН, президент США, під час зустрічі з Володимиром Зеленським у Маріїнському палаці: 

«Ви просили мене (звертаючись до Президента України. – Ред.): згуртуйте лідерів світу. Попросіть їх підтримати Україну. Ви тоді сказали, що не знаєте, коли ми зможемо говорити знову. У ту темну ніч, рік тому, світ чекав на захоплення Києва і, ймовірно, навіть на кінець для України. Але рік по тому Київ стоїть, і Україна стоїть. Мушу відзначити, що Київ захопив частину мого серця. Демократія вистояла. Америка стоїть поряд із вами, і світ стоїть разом із вами».

Василь РОГУЦЬКИЙ.

Читайте також: «Бразилець із синьо-жовтим паспортом: «Я щодня прошу Бога благословити життя та серце кожного громадянина України».

Реклама Google

Telegram Channel