Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
Мобілізація: чи можуть на роботі  вручати повістку і за яких умов

Знадобиться знати!

Фото ілюстративне.

Мобілізація: чи можуть на роботі  вручати повістку і за яких умов

Це важливо знати працедавцям

Роботодавець зобов’язаний перевірити наявність у потенційних співробітників військово-облікових документів при прийнятті на роботу.

При цьому він може вручити працівникові повістку у разі отримання відповідного розпорядження від територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Згідно із постановою Кабміну від 30 грудня 2022 року військовозобов’язані громадяни можуть отримати роботу або розпочати навчання лише після надання актуального військового квитка. Так, під час взяття на роботу нового співробітника необхідно перевірити в нього наявність військово-облікових документів. Це може бути приписне посвідчення або військовий квиток.

Під час взяття на роботу нового співробітника необхідно перевірити в нього наявність військово-облікових документів. Це може бути приписне посвідчення або військовий квиток.

Роботодавці повинні надіслати цю інформацію про військовозобов’язану людину до територіального центру комплектування та соціальної підтримки протягом 7 днів від взяття на роботу або навчання.
При цьому повідомляти військовозобов’язаного та вручати повістку підлеглому роботодавець може лише у разі одержання відповідного розпорядження від 
ТЦК та СП. 

Якщо наймач отримав таке розпорядження, йому необхідно: 

• видати наказ (розпорядження) про повідомлення призовників; 
•  довести цей наказ до відома таких осіб під особистий підпис; 
•   вручити повістки про явку на виклик у ТЦК або інший орган (за наявності). 

Микола ДЕНИСЮК.

Читайте також: «Зеленський повідомив, скільки міст та сіл окупувала росія».

Реклама Google

Telegram Channel