Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
Що робити, коли відчули запах  ацетону з рота дитини?

Виявивши симптоми ацетонемічного синдрому, слід негайно звернутися до лікаря.

Фото із сайту bazarmedia.info.

Що робити, коли відчули запах  ацетону з рота дитини?

Вірусні інфекції, незвична їжа, переїдання та психоемоційні навантаження, що призводять до стресу, – такі причини можуть зумовити розвиток у малюків ацетонемічного синдрому, який характеризується підвищенням у крові кетонових ацетонових тіл. Найхарактернішою його ознакою є запах ацетону  з рота 

-Виявивши симптоми ацетонемічного синдрому (нудоту та блювання, діарею чи закреп; блідий колір шкіри і слабкість; підвищення температури, а також характерний запах ацетону з рота і запаморочення), слід негайно звернутися до лікаря, – розповіла «Високому замку» лікарка Львівської обласної дитячої клінічної лікарні ОХМАТДИТ, гастроентеролог, нутриціолог Наталія Ячмінська. – Під час ацетонемічного синдрому дитина втрачає велику кількість води та потребує невідкладної допомоги. А щоб уникнути зневоднення, необхідно одразу ж вжити засіб для регідратації, тобто для відновлення водно-сольового балансу. При цьому пиття має бути солодким.

Під час ацетонемічного синдрому дитина втрачає велику кількість води та потребує невідкладної допомоги.

Засобів для регідратації існує багато, їх можна придбати в аптеках. Якщо в необхідний час їх не виявилося під руками в домашній аптечці, то такий засіб можна приготувати самотужки в домашніх умовах. Рецепт найпростішого та найдоступнішого з них, рекомендований ВООЗ, такий: 3 г суміші звичайної кухонної солі, 18 г цукру розчинити в 1 л води. Можна пити звичайну глюкозу, розведену водою, лужні розчини, компот із яблук та родзинок або солодкий чай.

Ірина-Марія ЛИС.

Читайте також: «На Волині з’явилися автобуси для вакцинації»

Реклама Google

Telegram Channel