Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
В одному місті Туреччини під час землетрусу вціліли всі будинки: у чому секрет

В Ерзіні під час будівництва вимагають дотримання всіх правил, тому там майже не було руйнацій.

Фото із сайту pragmatika.media.

В одному місті Туреччини під час землетрусу вціліли всі будинки: у чому секрет

Населений пункт Ерзінь виявився єдиним у провінції Хатай, де не загинула жодна людина

І це в той час, коли міста поблизу – Османія (20 км), Хатай (110 км) та інші – серйозно постраждали внаслідок природної катастрофи. В Ерзіні ж, де живе 42 тисячі осіб, є пошкоджені та тріснуті будинки, але немає жодної будівлі, яка б завалилася або була повністю зруйнована.

Міський голова міста Оккеш Ельмасоглу пояснив це тим, що під час будівництва вимагав дотримання всіх правил. Ельмасоглу розповів, як не допускав незаконного будівництва, як конфліктував у зв’язку з цим із підрядниками, як відмовився вигороджувати свого родича, якого оштрафували  за будівельні порушення.

Справа в тому, що у цьому місті сильно конкурують між собою партія Ердогана та опозиційна партія. За останні 30 років там мерами були представники і однієї, і другої. І кожен міський голова перебував під жорстким та пильним оком сильної опозиції.

Це все правда. Але Оккеш Ельмасоглу є мером лише чотири роки, а будинки будували і до нього. То в чому ж секрет? Колишній нардеп Борислав Береза має свою версію. Справа в тому, що у цьому місті сильно конкурують між собою партія Ердогана та опозиційна партія. За останні 30 років там мерами були представники і однієї, і другої. І кожен міський голова перебував під жорстким та пильним оком сильної опозиції, яка вказувала на кожне порушення. Такий взаємний контроль та конкуренція і гарантували в Ерзіні порядок, в тому числі і в будівництві.

Ось такий наочний приклад, які переваги дає демократія і свобода слова.

Читайте також: «Перший у світі чоловік... народив дитину»

Реклама Google

Telegram Channel