Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
Мер Ковеля вражений зізнанням всесвітньо відомого режисера

«Я сприйняв поїздку в Україну за честь, а не як ризик».

Фото із сайту wikimedia.org.

Мер Ковеля вражений зізнанням всесвітньо відомого режисера

Володар премії «Оскар» француз Мішель Хазанавічус (на фото), який активно підтримує Україну, заявив, що його бабуся – з волинського міста

В інтерв’ю NV митець поділився враженнями від своєї нещодавньої поїздки до України і розповів про свій досвід збору допомоги для українців. Мішель Хазанавічус став амбасадором фонду United24, що збирає допомогу для нашої країни. 

«Я сприйняв поїздку  в Україну за честь, а не як ризик».
«Я сприйняв поїздку в Україну за честь, а не як ризик». 

Режисер опікуватиметься напрямком «Відбудова України». Під час візиту до нас він зробив перший внесок на відбудову зруйнованої багатоповерхівки в Ірпені. Крім того, у січні він передав 125 тисяч євро на відбудову лікарні в Ізюмі. На запитання, чи не страшно було їхати до країни, охопленої війною і чи, бува, не відмовляв його хто від поїздки, Хазанавічус у відповідь усміхнувся: «Ні. Зовсім ні. Я гордий тим, що зміг приїхати до України. Я сприйняв поїздку за честь, а не як ризик».

«Україна – не чужа для мене країна. Моя бабуся народилася у місті Ковелі». 

Мішель Хазанавічус також розповів про свої українські корені: «Україна – не чужа для мене країна. Моя бабуся народилася у місті Ковелі». 

На це зізнання відреагував міський голова Ковеля Ігор Чайка: «Мішель Хазанавічус – французький кінорежисер, кіносценарист, актор та монтажер. Десять (10!) номінацій на премію «Оскар»! Дві статуетки – за відомий фільм «Артист». І ось зараз дізнаюся про його колосальну підтримку України. І що його бабуся – з Ковеля», – зазначив мер.

З Україною – люди доброї волі з усього світу!

Наша довідка

П’ять фільмів Мішеля Хазанавічуса, які варто подивитись:

  •  «Агент 117: Каїр – шпіонське гніздо». Шпигунська комедія, 2006.
  •  «Артист» . Романтична комедія, 2011.
  •  «Молодий Годар». Біографічна комедія, 2017.
  •  «Татусева донька». Пригодницька комедія, 2020.
  • «Кінцевий монтаж». Комедія про зомбі, 2022.
Telegram Channel