Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Уродженець Волині Артем Федецький назвав президента УЄФА «імпотентом»

«Не має права президент УЄФА озвучувати такі тези на загал».

Фото із сайту uefa.com.

Уродженець Волині Артем Федецький назвав президента УЄФА «імпотентом»

Бо головна футбольна структура Європи боїться участі збірної України у Євро-2024

Президент УЄФА Александер Чеферін висловив занепокоєння щодо безпеки під час Євро-2024, яке відбудеться у Німеччині, якщо туди потраплять Ізраїль чи Україна.

«У ці божевільні часи, коли геостратегічно світ божеволіє, найбільше занепокоєння викликає безпека. Я боюся не лише стадіонів, тому що стадіони, я впевнений, будуть захищені належним чином. Але вболівальники будуть по всіх містах і містечках...» – заявив 56-річний президент УЄФА, уродженець Словенії Александер Чеферін, маючи на увазі можливі напади хуліганів, які підтримують кремль, оскільки росію через вторгнення в Україну не допустили до кваліфікації Євро-2024.

Чеферін пообіцяв, що ця заборона залишатиметься чинною на найвищому рівні, поки триває війна. Водночас  він хотів би пом’якшити її для молодіжних команд, щоб уникнути «промивання мізків» російським дітям й щодо ненависті до Заходу й покарання їх за те, в чому вони не винні.

Як відомо, плани зробити це минулого року були зірвані через негативну реакцію. Сподіваємося, так буде й надалі.

Тим часом колишній гравець національної збірної України, уродженець Волині Артем Федецький прокоментував слова президента УЄФА щодо участі української збірної на Євро-2024.

«Дуже дивно чути такі заяви Чеферіна, оскільки Словенія теж проходила через війну свого часу. Або Хорватія, як розповідав Даріо Срна. Цікаво, що перед матчем проти Італії у кваліфікації на Євро-2024 схожі заяви вже лунали від Чеферіна. Тобто, без Італії Євро-2024 неможливо уявити, а Україна там не потрібна, так виходить з його слів? (Нагадаємо, у заключному і вирішальному матчі проти Італії – 0:0 – суддя на 90 + 3 хвилині поєдинку не призначив пенальті у ворота італійців, коли збили Михайла Мудрика. – Ред.).

Замість того, щоб робити все можливе, аби  підтримати Україну в такий важкий час, і наших військових, і народ України, який завдяки футболу може абстрагуватися від цих подій, лунає ось таке. У мене, чесно кажучи, немає слів. Так не може бути! З його слів взагалі виходить, що він підтримав військове вторгнення  росії. Висловився, як імпотент, вибачте мене на слові. Так не можна. Гравці збірної України теж це читають, усе бачать. Не має права президент УЄФА озвучувати такі тези на загал. Це просто нонсенс», – наголосив Артем Федецький.

Нагадаємо, що фінальна частина Чемпіонату Європи з футболу 2024 року стартує в Німеччині 14 червня .

Україна посіла третє місце у кваліфікації на Євро-2024 у групі за участі Англії, Італії, Північної Македонії та Мальти. Однак «синьо-жовті» зберігають шанси на вихід у фінальну частину Чемпіонату Європи через плей-оф, де

Україні потрібно пройти двох суперників у так званому «Шляху В». Першим опонентом України у плей-оф за вихід на Євро-2024 стане збірна Боснії й Герцеговини, з якою українці зіграють 21 березня. У фіналі потенційним суперником підопічних Сергія Реброва буде Ізраїль або Ісландія.

Переможець «Шляху В» зіграє на Євро-2024 у групі Е, куди за результатами жеребкування вже потрапили Бельгія, Румунія та Словаччина.

До речі

Відомого волинського тренера та голову Асоціації футболу Волині Віталія Кварцяного позбавили права голосу в Українській асоціації футболу, яку очолив легендарний форвард Андрій Шевченко, а Сергій Ребров став його заступником. Віталій Валерійович як почесний член УАФ може бути на засіданнях виконкому, але права голосу більше не матиме.

Петро ПАС.

Читайте також: Що Головнокомандувач Залужний подарував Усикам (Відео).

Реклама Google

Telegram Channel