Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Дівчата, читайте: ці плоди замінять цукерки. І не тільки

Фініки краще їсти в першій половині дня. Якщо з’їсти на ніч як перекус, отримаєте зайві калорії.

Фото із сайту ukr.net.

Дівчата, читайте: ці плоди замінять цукерки. І не тільки

Фініки – плоди фінікових пальм, поширених у країнах із теплим кліматом. Їх батьківщина – Північна Африка і Близький Схід, ці плоди тисячоліттями були основою харчування жителів Саудівської Аравії, Марокко, Єгипту і Тунісу. Фініки є висококалорійним продуктом (у 100 г – 292 ккал). Кажуть, десяток цих плодів не поступається за поживністю чималому біфштексу. Недарма їх називають «хлібом пустелі» через велику кількість мінералів, харчових волокон, мікро- та макроелементів і вуглеводів. Ці плоди є інгредієнтами для різноманітних наїдків. Наприклад, бедуїни вправною господинею вважають ту, яка протягом місяця щодня може готувати страви з фініків і жодного разу не повторитись

Салат «Фенікс»

Інгредієнти: 100 г фініків, 2 бурячки середньої величини, 100 г курятини, 80 г волоських горіхів, 50 мл йогурту, 1 яєчний жовток, 1 ч. л. гірчиці, 0,5 ч. л. цукру, кілька крапель лимонного соку, 130 мл олії, сіль.

Приготування. Залити фініки окропом, накрити кришкою, а через деякий час дрібно порізати. Варений буряк потерти на дрібній тертці. М’ясо зварити і покраяти маленькими шматочками. Все вимішати і заправити йогуртово-майонезно-горіховою заправкою. Для її приготування збиваємо в блендері жовток, негостру гірчицю, йогурт, 0,5 ч. л цукру, щіпку солі і кілька крапель лимонного соку. Не припиняючи збивати, поступово вливати олію тоненькою цівкою. Коли соус готовий, додати подрібнені в блендері горіхи і легенько вимішати. Подавати салат можна як у великому салатнику, так і порційно, використавши форми чи кільця для салатів. Прикрасити шматочком курятини та зеленню.

Печені яблука

Інгредієнти: яблука, родзинки, волоські горіхи, фініки, кориця мелена.

Приготування. Яблука ретельно помити, з боку плодоніжки вирізати отвори, не доходячи до дна на 2 см, видалити насіння і серцевину. Нарізати для начинки фініки, додати подрібнені горіхи, промиті та підсушені родзинки, заправити медом і перемішати. На дно яблучних «горщиків» всипати трошки кориці і наповнити їх горіхово-медовою начинкою. Загорнути у фольгу і поставити в холодну духовку. Запікати при 180–200 градусах до готовності.

Фініки з маскарпоне

Інгредієнти: 100 г фініків, 60–70 г сиру маскарпоне, 10 волоських горіхів.

Приготування. Фініки дуже солодкі, тому до маскарпоне не треба додавати цукру. Вийняти кісточки з фініків, накласти ложечкою маскарпоне (або домашній перетертий сир). Зверху покласти половинку горіха.

Шоколадно-кавовий торт із фініками

Інгредієнти: для крему – 0,5 л сметани, 100 г цукрової пудри, 30 г чорного шоколаду, 1 ст. л. какао-порошку, 1 пакетик загущувача, вишні без кісточок (можна морожені чи консервовані); для тіста – 200 г фініків, 1 скл. води, 1,5 ст. л. сухої розчинної кави, 1 ч. л. соди, 1 ч. л. ванільного цукру, 1 скл. борошна, 60 г какао-порошку, 2 ч. л. розпушувача для тіста, дрібка солі, 150 г масла вершкового, 1 скл. цукру, 2 яйця.

Приготування. Фініки помити, видалити кісточки, дрібно порізати. Змішати в каструлі воду, розчинну каву, соду, ваніль і закип’ятити. Додати фініки і проварити 1 хвилину. Вимкнути газ, накрити кришкою, залишити до повного охолодження, поки фініки перетворяться на «кашку».

В миску просіяти борошно, какао, розпушувач, сіль. В окремій посудині збити м’яке масло з цукром. Не припиняючи збивати, по одному ввести яйця. Акуратно вмішати туди суху просіяну суміш, потім додати фінікову масу. Викласти тісто в тортівницю, змащену олією без запаху і притрушену какао-порошком. Випікати у попередньо нагрітій до 180 градусів духовці 40–50 хвилин, перевіряти на готовність дерев'яною зубочисткою. Вийняти з форми і остудити на решітці, корж холодним розрізати горизонтально на кілька частин.

Готуємо крем. Шоколад розтопити й охолодити. Всі складники крему (крім вишень) змішати і збити міксером.

Перемазати коржі кремом, перекладаючи вишеньками. Залишками крему змастити боки і верх торта. Прикрасити на власний смак.

Читайте також: Переселенці з Донеччини разом із журналістами «Волині» ліпили вареники на фронт і співали «Волинь моя...» (Фото, відео).

Реклама Google

Telegram Channel