Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
8 продуктів довголіття

Волинь-нова

8 продуктів довголіття

Учені віками працювали над відкриттям рецепту молодості. А насправді він давно в наших руках. Точніше — у тарілках

1.Часник

 

 Допомагає судинам. Завдяки вмісту алліцину та лектину він здатний нейтралізувати сполуки, що засмічують судини. Той, хто регулярно їсть часник, неабияк поліпшує кровопостачання та робить їх значно еластичнішими. Найбільша користь — ​від свіжого літнього часнику.

2.Морква

 

 Незамінна для шкіри та серця. Альфа- та бета-каротини, які містяться у моркві, — ​серйозна зброя проти кисневих сполук, що руйнують клітини. Морква покращує травлення, знижує ризик серцевих захворювань та захищає шкіру. До того ж, корисно іноді їсти варену моркву — ​так вітаміни краще засвоюються організмом.

3.Броколі

 

 Очищує організм. Багата на кальцій, фосфор та безліч вітамінів (А, С та деякі з групи В), а також речовину сульфорафан, що нейтралізує канцерогени і зупиняє розвиток злоякісних пухлин. Ця органічна сполука допомагає печінці у процесі очищення від шкідливих речовин.

4.Сир

 

 Зміцнює кістки. Для здоров’я дуже корисні речовини, що є у будь-якому сирі: білковий компонент казеїн постачає важливі амінокислоти, вуглеводи регулюють травлення. Кальцій, що добре засвоюється організмом, зміцнює кістки та зубну емаль. Для отримання його добової норми потрібно щоденно з’їдати по 100 г сиру.

5.Мед

 

 Бореться зі стресом. Багатий на вітаміни групи В, мікроелементи та рослинні гормони, що в поєднанні є суперзахистом від передчасного старіння. Мед зміцнює серце та кровоносну систему, зупиняє утворення холестеринових бляшок у судинах та допомагає побороти стрес. Медики радять двічі на рік влаштовувати «медовий» місяць: впродовж 4 тижнів щодня з’їдати по 2 чайні ложки меду, запиваючи склянкою теплої води.

6.Морська риба

 

 Рятує від аритмії. Морська риба містить жирні омега 3 кислоти, які уповільнюють процес утворення холестеринових бляшок у судинах, знижують артеріальний тиск і зменшують рівень холестерину в крові. Ці кислоти мають протизапальні властивоті та покращують роботу мозку. Завдяки регулярному вживанню морської риби ризик знижується на 50%. Тому медики рекомендують включати її в меню якнайчастіше.

7.Томати

 

 Зміцнюють імунітет. Помідори багаті на вітаміни А та Е, містять калій та фолієву кислоту. Зміцнюють захисні функції організму, поліпшують стан шкіри, регулюють кров’яний тиск. До речі, квашені томати корисніші, ніж свіжі. Вони містять більше лікопіну, який має антиоксидантні властивості, перешкоджаючи утворенню вільних радикалів.

8.Горіхи

 

 Корисні для суглобів. Усі горіхи багаті на вітаміни групи В та вітамін Е, які зміцнюють нервову систему та допомагають при ревматичних недугах. Ненасичені жирні кислоти підтримують еластичність судин та запобігають серцево-судинним захворюванням. Крім того, знижують рівень жирів у крові. Тому варто вживати щодня по кілька горішків.

Telegram Channel