Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Як зменшити вологість у ванній кімнаті

Волинь-нова

Як зменшити вологість у ванній кімнаті

Через регулярну наявність пари й осідання її на поверхнях це приміщення ідеальне для розмноження бактерій, грибків і цвілі. Від цього псуються стіни та стеля, виникає патогенне середовище, небезпечне для здоров’я

Як боротися з цією проблемою? Деякі способи потрібно застосовувати ще на етапі ремонтних робіт. Насамперед, ґрунтуючи стіни у ванній, використовуйте спеціальні засоби з антисептиком, які стримують розвиток бактерій. Не забудьте укласти під плитку якісну вологоізоляцію.

Проте, якщо ремонт уже зроблено, виправити ситуацію все ж можна.

Після водних процедур не забувайте регулярно провітрювати приміщення — ​тоді й вологість зменшиться, і пагубна мікрофлора гинутиме, особливо якщо у ванну буде проникати багато сонячного світла — ​воно знищує бактерії та грибки.

Ефективним способом виведення вологи з приміщення є системи вентиляції. Перш за все перевірте, чи достатньо тяги стандартної вентиляційної шахти: піднесіть полум’я сірника або запальнички до решітки і подивіться, наскільки його язичок тягнеться до неї. Якщо сильно вигинається — ​все в порядку, вентиляції достатньо, якщо ж лише трохи — ​тяга слабка. У цьому випадку варто подбати про встановлення на витяжку вентилятора. Робити це має лише професіонал, адже вентилятор підключають у мережу, до вимикача світла, а волога й електрика разом створюють зону підвищеної небезпеки.

Однак багато що залежить і від вас самих. Після водних процедур не забувайте регулярно провітрювати приміщення — ​тоді й вологість зменшиться, і пагубна мікрофлора гинутиме, особливо якщо у ванну буде проникати багато сонячного світла — ​воно знищує бактерії та грибки.

Не сушіть у ванній білизну! Додаткові джерела вологи погіршать ситуацію. Для білизни є спеціальні сушарки, можна обладнати їх на балконі або в господарській кімнаті. Це сприятливо позначиться і на повітрі у ванній, і на самій білизні — ​вона не буде пріти та цвісти.

Просто необхідна річ — ​сушарка
для рушників. Користь від неї більша, ніж може здатися на перший погляд: сушить речі, гріє приміщення і знижує вологість повітря. Розмір радіатора залежить від ваших потреб і площі кімнати. Є 2 види радіаторів: водні й електричні. Перші не потребують додаткових витрат на електрику — ​вони теплі, коли в будинку включене опалення або є гаряча вода, другі ж працюють від електрики. Не варто боятися, що прилад пересушить повітря: температуру нагрівання можна регулювати.

Головне — ​уважно оглядати стелю та стіни, щоб не допустити появи цвілі, бо позбутися її значно складніше, аніж вжити профілактичних заходів.

 

 

 

Telegram Channel