Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Є українське «золото» на Олімпіаді! Для Німеччини…

Волинь-нова

Є українське «золото» на Олімпіаді! Для Німеччини…

Найрезонансніші події в житті країни та світу очима наших журналістів

 

 Альона Савченко з Обухова — ​чемпіонка Пхьончхана–2018

Щоправда, нагороду уродженка України здобула для Німеччини

У «золотих» для 34–річної Альони змаганнях спортивних пар у фігурному катанні її партнером був Бруно Массо (на фото), теж, до речі, не німець, а уродженець Франції.

Спортивну кар’єру Савченко розпочинала в Україні, навіть встигла представити нашу державу на Зимовій Олімпіаді

2002–го у Солт–Лейк–Сіті. А вже наступного року переїхала до Німеччини. І зміна клімату, насамперед фінансового, дала про себе знати: у парі з Робіном Шолкови вона виборола бронзові медалі на Олімпіаді в 2010 і 2014 роках. І ось — ​золото у Пхьончхані!

Фінансова нестабільність часто стає причиною невдач наших спортсменів і не дає їм розкритись. Що говорити, якщо наш саночник–одиночник Андрій Мандзій із Кременця на Тернопільщині сам собі робить сани у гаражі в той час, як для збірної Німеччини їх виготовляє «BMW». Дивись, пересяде Андрій на сани «BMW», і Німеччина на наступних Іграх ще на одну медаль матиме більше…

 

 Чи зможе волинська поліція бути об’єктивною до тих, хто подарував їй автомобілі?

Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» безкоштовно передав Головному управлінню Національної поліції у Волинській області чотири авто «Ravon R4»

Правоохоронці неабияк зраділи щедрому подарунку. Начальник ГУНП у Волинській області генерал Петро Шпига (на фото) навіть виступив на сесії обласної ради зі словами подяки. Планується, що три автомобілі будуть використовувати працівники карного розшуку, а один — ​працівники управління протидії наркозлочинності.

Вручення ключів від нових автівок теж відбулось в урочистій обстановці. Передавав машини поліцейським радник луцького міського голови Ігор Поліщук, який побажав стражам порядку «професійно та якісно виконувати свої обов’язки». У відповідь Петро Шпига заявив: «Я впевнений, що така підтримка допоможе нам ефективніше та оперативніше розкривати злочини, затримувати злочинців».

Словом, усе відбулось, як кажуть, «у теплій та дружній обстановці». Залишається лише одне запитання: закон та правосуддя стосуватимуться всіх, чи наближені до фонду «Тільки разом» можуть розраховувати на «пільги», якщо, не приведи господи, десь розминуться із законом?

 

 Чому 7–річного Захара покатають на найбільшому літаку

Командир екіпажу АН–225 «Мрія» Дмитро Антонов пообіцяв Захару Лискову (на фото), який проживає в США, зустрітися з ним на американському континенті і політати на найбільшому в світі літаку

Так пілот вирішив віддячити хлопчині за його небайдужість. Справа в тому, що Захар записав спеціальне відеозвернення, в якому розповів про грубу помилку в американській енциклопедії, де літак «Мрія» названо не українським, а російським. Видавець, до речі, вже відреагував і пообіцяв неточність усунути.

Такі дії Захара вразили командира українського літака. «Є ще патріоти по всьому світу. Приємно це чути», — ​сказав Дмитро Антонов, побачивши звернення. Під час відеорозмови з хлопчиком Антонов розповів про історію «Мрії», а також пообіцяв запросити на літак і покатати на ньому.

Як бачимо, відстані не заважають українцям різного віку відчувати себе єдиною родиною і підтримувати одне одного.

Чемпіонат світу з футболу покаже неперебірливий «Інтер»

Поєдинки Мундіалю–2018, що відбудеться у Росії, таки демонструватимуть по «українському» телеканалу

Нагадаємо, що раніше «Медіа Група Україна», що належить Ринату Ахметову (телеканали «Україна», «Футбол–1», «Футбол–2» та інші), відмовилась від трансляції цих змагань через «статус Росії, як країни–агресора». «Спорт має поєднувати людей, а не ставати ще однією причиною для болю та розбрату», — ​вважають у «Медіа Групі Україна». Протилежну позицію проявив телеканал «Інтер», який свою прокремлівську симпатію демонструє нам щороку на «новорічних вогниках», що нагадують часи розквіту СРСР, а тепер і футбол із «Рашен» транслюватиме. Що йому окупація Донбасу та Криму путінцями…

У Польщі роботодавець відмовився викликати «швидку» для українки з інсультом

Жахливий випадок стався у місті Сьрода–Вєликопольська Великопольського воєводства

Про це повідомив почесний консул України у Познані Вітольд Горовський. За його словами, українка нелегально працювала та жила на території підприємства. А коли в неї стався інсульт, роботодавець відмовився викликати «швидку». «Відвіз її до сусіднього міста. Думаєте, що до лікарні? Вже паралізовану Оксану перенесли до автівки, потім її витягнули з машини і поклали на лавку посеред вулиці. Тоді була викликана поліція у зв’язку з тим, що нібито на вулиці перебуває людина напідпитку», — ​написав Горовський у «Facebook».

Наразі хвора Оксана перебуває у лікарні в Познані, її стан оцінюється як важкий. Після втручання українських дипломатів з’явилась інформація, що роботодавець жінки підписав письмове зобов’язання оплачувати її лікування і реабілітацію на території Польщі.

 

 США: колишній учень розстріляв 17 людей

Трагедія розігралася в місті Паркленд, що у Флориді

Понад 20 поранених, з них 3 — ​важко. Серед жертв — ​діти і дорослі. 12 осіб були вбиті в будівлі школи, 3 загинули на вулиці, ще 2 померли в лікарні. Підозрюваного у стрілянині затримали. Це колишній учень цієї школи — 19–річний Ніколас Круз. Його виключили з навчального закладу через проблеми з дисципліною.

 

 Пряма мова

Олександр СИДОРЕНКО («Фоззі»), учасник гурту «Танок на майдані Конго», письменник, про те, чому відмовився співати в Росії:

Минулого літа запрошували на якийсь фестиваль у Росію. Переконували, що без політики. Але я не можу уявити собі цього. Коли співаєш для людей, у цей момент треба вірити, що ти їх любиш. А як можна співати й думати, який відсоток слухачів хоче, щоб наступного ранку ми всі тут померли?

Telegram Channel