Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Яким буде звичайний день людини через 20 років

Фото із сайту ictv.ua

Яким буде звичайний день людини через 20 років

Президент Microsoft Бред Сміт і віце–президент компанії з розробки штучного інтелекту (ШІ) Гаррі Шум випустили книгу про штучний інтелект, і на основі їхніх прогнозів фахівці змоделювали, як проходитиме наша доба у 2038-му

Як повідомляє «Business Insider», Сміт і Шум вірять, що кінцева форма еволюції штучного інтелекту – це персональний ШІ–помічник кожної людини, який постійно супроводжуватиме господаря і стане його невід’ємною частиною.

Стандартний день у 2038 році буде починатися так: поки людина спить, її ШІ–асистент вивчає розклад господаря на майбутній день і роздає команди всім розумним домашнім пристроям: кип’ятить воду в чайнику, вмикає кавоварку і тостер. Далі ця електронна сутність будить людину в підходящий момент, попередньо вивчивши цикли сну. Після цього ознайомлює з новинами, дає зведення активності в соцмережах – усе це ШІ підбере сам, аналізуючи інтереси, розклад і контакти господаря. Асистент нагадає про майбутні зустрічі, заплановані події, погоду, дасть рекомендації, як одягнутися, щоб почуватися комфортно, і коли потрібно виходити з дому, щоб не потрапити в затори.

Кінцева форма еволюції штучного інтелекту — ​це персональний ШІ-помічник кожної людини. Він буде постійно супроводжувати господаря. Ця електронна сутність стане невід’ємною частиною землянина.

ШІ не пропустить днів народження друзів і родичів, за необхідності замовить доставку подарунків та квітів або забронює для вас столик у ресторані.

Вийшовши з дому, людина майбутнього прямо в салоні свого безпілотного автомобіля зможе підключитися до ділової відеоконференції з партнерами з різних країн. Окуляри доповненої реальності дадуть змогу кожному перебувати у спільній віртуальній переговорній. Усі говоритимуть на різних мовах, але в перекладачах не буде потреби: переклад автоматично вбудовуватиметься в розмову. Коли спілкування закінчиться, ШІ–секретар підготує його резюме.

Доки безпілотний автомобіль везе людину в офіс, пасажир може працювати над презентацією чи з документами на мультимедійному хабі прямо в машині, а ШІ шукає інформацію і дає поради, близькі до теми, на якій фокусується його господар.

Протягом дня ШІ розбирає пошту, на незначні листи відповідає сам, інші класифікує. Поки людина працює, помічник вивчає стан її здоров’я, вимірюючи всі найважливіші показники. Якщо є відхилення від норми, він дає поради або зв’язує з особистим лікарем для консультації. Медикам теж допомагає ШІ. На основі інформації про тисячі подібних випадків система дасть рекомендацію: госпіталізація або лікування вдома.

До вечора дрон доставить усі необхідні медикаменти, які прописав лікар. У процесі домашнього лікування за пацієнтом віддалено спостерігає фахівець. Якщо показники поліпшуються, то все йде за планом і людина успішно закінчує курс. В іншому випадку лікар і ШІ розробляють новий план. О, а це так схоже на телемедицину, яку обіцяє найближчим часом ввести через інтернет навіть у віддалених селах пані Уляна Супрун – виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я України. Невже прочитала цю книгу панів Сміта і Шума?

Telegram Channel