Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

Навчання авіації з практичним застосуванням засобів ураження (бомбометання, пуски ракет) будуть проводитися на авіаційному полігоні (в/ч А1547) у селі Поворськ Ковельського району 17 — 18 травня. Територія полігону становить близько 25 тис. гектарів, він розміщений в межах 3 районів Волинської області (Ковельський, Камінь–Каширський, Маневицький), тому краянам нагадують: вхід та в’їзд на полігон категорично заборонені.

 

Валерія Корпача, який разом з іншими волинянами відвідав російський Брянськ для участі у так званому «Міжнародному форумі Переможців», виключили зі складу виконкому Луцької ради. Таке рішення ухвалили міські депутати, зважаючи на негативний резонанс візиту серед громадськості.

 

Шини 14 автомобілів порізали зловмисники у Нововолинську. Невідомі попсували машини, припарковані від кафе «Круїз» і аж до міської поліклініки на проспектах Перемоги та Дружби. Кілька власників автівок викликали чергових поліцейських і написали заяви. Аби відшукати хуліганів, правоохоронці вилучили відео з вуличних камер спостереження.

 

На Волині кіберполіція викрила фіктивний сайт із продажу техніки та автомобілів. Зловмисники створили інтернет–магазин, за допомогою якого ошукали громадян на майже 700 тисяч гривень. Чотирьох спритників затримали, їм загрожує до 12 років ув’язнення.

 

Конкурс–парад чорних котів оголосили в обласному центрі Волині, аби вшанувати усіх улюбленців, які боронили Луцький замок від мишей і щурів. Захід відбудеться в рамках фестивалю «Князівський бенкет». Переможця чекають подарунки: сертифікат на придбання товарів у зоомагазині та річне безкоштовне надання послуг у ветеринарній клініці.

 

Поліцейські притягнули водія рейсового автобуса сполучення «Турійськ—Луцьк» до адмінвідповідальності за відхилення від визначеного маршруту. До правоохоронців звернулася 57–річна жителька району й повідомила про те, що автобус не заїжджає до села Клюськ. Патрульні зафіксували порушення, тепер шофер заплатить штраф у розмірі двох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Волинські байкери та волонтери організували для вихованців Рожищенського навчально–реабілітаційного центру катання на мотоциклах. Це вже втретє байкери влаштовують для дітлахів такі розваги, а школярі задоволені, що можуть покататись на справжньому «залізному коні».

Telegram Channel