Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Під час розіграшу подарунків від «Волині-нової» стався неймовірний збіг

Рука Володимира Яловика виявилась фартовою для його односельчанина.

Фото: Олександра ДУРМАНЕНКА.

Під час розіграшу подарунків від «Волині-нової» стався неймовірний збіг

Цими днями доцент кафедри теорії фізичного виховання, фітнесу та рекреації Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, кандидат педагогічних наук, заслужений тренер України з легкої атлетики та заслужений працівник фізичної культури і спорту України Володимир Трохимович Яловик із превеликим задоволенням позував для нашого редакційного фотографа. Ще б пак! Він став учасником приємної і навіть трішки містичної історії

Після того як в якості головного судді Володимир Трохимович допоміг провести естафету на призи газети «Волинь–нова» до Дня Перемоги над нацизмом (репортаж про це шукайте у сьогоднішньому номері на 22–й і 23–й сторінках. — Авт.), ми одразу ж залучили його до іншої редакційної акції — жеребкування подарунків для передплатників на І півріччя 2018 року, попросивши визначити власника головного призу. Відомий у нашому краї тренер витягнув конверт під номером 450. І виявилось, що цей лист надійшов у редакцію із села Воєгоща Камінь–Каширського району, звідки… Володимир Трохимович родом!

Дуже приємно, що фортуна була прихильною до моїх земляків, — дружних, талановитих та працьовитих

— Як? Та це ж неймовірно! — був збентежений і водночас радий він. — Містика! Звісно, дуже приємно, що фортуна була прихильною до моїх земляків, — дружних, талановитих та працьовитих (в одному з попередніх номерів ми розповідали, як жителі Воєгощі самотужки відремонтували вулиці у селі. — Ред.). Щоправда, поки не можу пригадати, про кого мова, — продовжив Володимир Трохимович, дивлячись на прізвище щасливчика, яке було на конверті, — Давидюк Володимир Прокопович.

Володимир Давидюк: «Насправді я отримав два подарунки: крім мікрохвильової печі, відкрив для себе нове видання — ​«Цікаву газету на вихідні».

Володимир Давидюк: «Насправді я отримав два подарунки: крім мікрохвильової печі, відкрив для себе нове видання — ​«Цікаву газету на вихідні».

—Так, особисто із Володимиром Яловиком я не знайомий, але, звісно ж, про нього знаю й, як і всі жителі Воєгощі, горджуся, що маємо такого відданого своїй справі тренера та педагога, який виховав багатьох спортсменів, у тому числі і з нашого села, — ​вже під час вручення мікрохвильової печі — ​а саме вона і є нашим головним призом, — ​сказав переможець акції Володимир Давидюк.

Після кількох хвилин спілкування з ним стало зрозуміло, що пазл із головним подарунком не склався б без іще однієї людини — ​листоноші Галини Колодій.

Уже бачу, що «Цікава» — ​справді цікава. Матимете на одного передплатника більше — ​випишу і її!

Галина Яківна — ​чудова людина і поштарка. Вона не тільки запропонувала взяти участь у редакційній акції, а й знайшла час і особисто заадресувала мій лист та надіслала його на акцію, — ​сказав Володимир Давидюк. — ​Завтра йду на пошту з могоричем!

…А життєві пазли самого власника мікрохвильовки і нашого багаторічного шанувальника («Читаю газету ще з часів, коли «Волинь» була «Радянською») теж складались доволі несподівано. Приміром, після семи років праці вчителем математики Володимир Давидюк різко змінив професію і на пенсію пішов із посади начальника кримінальної міліції Камінь-Каширського району. Але, як і належить, у міліції подолав усі кар’єрні щаблі, починаючи від дільничного в рідному селі та у навколишніх населених пунктах.

— Я зараз на пенсії і тішусь, що ніяких докорів на свою адресу від людей не чую, — ​каже він. — ​Хоч працювати доводилось у непростий горбачовський час — ​у розпал кампанії по боротьбі із самогоноварінням!

— А самі гнали самогон?

— Ніколи! — ​сміється Володимир Прокопович.

Попри те, що зараз на пенсії, Володимир Давидюк цікавиться справами у рідній для нього поліції. Каже, що колишні колеги теж не забувають — ​кличуть ветерана на свята, просять поради. За нагоди сам Володимир Прокопович дає юридичні консультації односельчанам. Проте із жалем говорить про невдалу люстрацію у правоохоронних органах, коли із відомства необачно «вимили» багато професіоналів.

До речі, старший син Володимира Давидюка Андрій пішов слідами батька — ​після закінчення Харківського національного університету внутрішніх справ залишився у цьому місті й служить у поліції. Двоє інших дітей теж живуть там. Але на подвір’ї у Володимира Прокоповича в повній «бойовій» готовності стоїть гойдалка — ​чекає на канікули чотирьох онуків із Харкова.

Тим часом помічаю, що у хаті нашого переможця та його дружини Марії вже є одна мікрохвильова піч.

— А що з другою, редакційною, робитимете? — ​запитую.

— Та я не проти, щоб стояла навіть як сувенір — ​це ж перший виграш у моєму житті! — ​сміється господар.

…А на завершення залишаю йому кілька примірників «доньки» «Волині» — ​«Цікавої газети на вихідні». Володимир Прокопович кілька хвилин гортає видання і каже: «Уже бачу, що «Цікава» — ​справді цікава. Матимете на одного передплатника більше — ​випишу і її!»

P.S. У наступному номері ми почнемо друкувати прізвища учасників акції для передплатників І півріччя 2018 року, які стали власниками подарунків (у жеребкуванні брали участь і листи річних передплатників, яким не посміхнулась фортуна під час минулого розіграшу). Також нагадуємо, що попереду — ​ще одна в цьому році «лотерея» — ​для тих, хто випише газету на ІІ півріччя 2018 року. Тож передплачуйте, читайте та вигравайте!

Telegram Channel