Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Луцьк: будуються, як заманеться, а чиновники  на це заплющують очі

Чому чиновники досі не провели необхідну перевірку будівництва?

Фото: https://vsiknygy.net.ua

Волинь-нова

Луцьк: будуються, як заманеться, а чиновники  на це заплющують очі

Я власник приватного будинку в Луцьку. Проте через сусідів ми не маємо спокою.

Кілька років тому Леонід Панас замість сараю почав зводити житловий будинок усього за 7 метрів від нашого, що суперечить будівельним та протипожежним нормам забудови. Висота цієї будівлі — ​близько 8 метрів, тож нова споруда повністю затіняє нашу земельну ділянку. У 2013 році вже інший співвласник Борис Панас почав нове будівництво. Відстань від нашого будинку до його — ​також лише 7 метрів. А між будівлями Лео­ніда Панаса та Бориса Панаса — всього 3 метри!
Із цього приводу я звернулася в Луцьку міську раду, в управління Державної архітектурно-будівельної інспекції України у Волинській області та облдержадміністрацію з проханням провести перевірку. Міські чиновники нам відповіли, що будівництво наші сусіди проводять згідно з будівельним паспортом, затвердженим управлінням містобудування та архітектури Луцька.

Минуло вже чимало часу, але перевірки будівництва міські чиновники й досі не провели.

У 2017 році на ще одній сусідній ділянці почали зводити новий житловий будинок на місці вже наявного. Хоча це оформлено як реконструкція. Нові фундаменти більші за розміри знесеного будинку, що ще зменшило віддаль до інших будівель. Відстань від краю фундаменту до моєї земельної ділянки становить лише 65 сантиметрів, що суперечить будівельним нормам, бо віддаль від межі ділянки до виступаючої конструкції стіни повинна бути не менше 1 метра.
При такому розміщенні будівель не може йтися про хоча б якийсь комфорт. Наша ділянка практично завжди затінена. А з нами проживає дитина 2014 року народження. За чотири роки моїх звернень не було жодної перевірки будівництва, яке вели й ведуть сусіди, за нашої присутності. Навпаки, процес триває з раннього ранку до пізнього вечора. Місце не загороджене, різний мотлох падає на нашу ділянку.

З останньої відповіді від управління Державної архітектурно-будівельної інспекції України випливає, що «перевірка дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності суб’єктами містобудування за адресами (перераховано трьох наших сусідів) не була проведена. Відповідь відділу ДАБК Луцької міської ради … вбачає порушення п. 7 Порядку здійснення архітектурно-будівельного контро­лю». Відтак 18 квітня цього року було надіслано лист у відділ державного архітектурно-будівельного контролю з вимогою провести позапланову перевірку дотримання вимог законодавства. Проте минуло вже чимало часу, але її міські чиновники й досі не провели.

Людмила ОКСЕНТЮК
м. Луцьк. 

Telegram Channel