Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Рівне: коротко про головне

Волинь-нова

Рівне: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

Майкл Щур висміяв мешканців Білої Криниці, що в Рівненському районі, які протестували проти вишки мобільного зв’язку, бо бояться, що вона виділяє радіацію, тому в людей болять ноги. «Кому у 2018 році потрібен мобільний зв’язок? Діди–прадіди без нього жили — і ми проживемо. Адже є ще телеграф, азбука Морзе, кінні диліжанси врешті–решт, — зазначив телеведучий. — Болять ноги, коли дихаєш радіацією з антени. Зрозуміло. Екстрим–тури до Прип’яті — це вже вчорашній день. Якщо ви хочете побачити місце, де шаленіє лічильник Гейгера, — їдьте в Білу Криницю», — пожартував Майкл Щур.

 

У Рівному депутати та священики зіграють у футбол, аби зібрати кошти на допомогу двом родинам. Їх передадуть трирічному Миколі Кирилюку, у якого вроджена вада розвитку центральної нервової системи та порушення функцій тазових органів, і вдові героя АТО Вікторії Лебедь, яка хвора на рак і сама виховує двох синів. У одного з них — бронхіальна астма.

 

Правоохоронці запобігли вибуху неподалік одного із стратегічних об’єктів на Рівненщині. Під час спільної операції СБУ та прокуратури встановлено, що зловмисник передав своє відеозвернення до ватажків терористичної організації «ДНР» із пропозицією вчинити на території області диверсійні дії з метою дестабілізації ситуа­ції в регіоні. Наразі суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, висунуто звинувачення у державній зраді та диверсії.

 

Рівненські пенсіонери погрожують перекрити залізничні колії через скасування дизель–поїздів, якими вони добиралися безплатно до своїх приміських дач. Зокрема, відмінено вранішній потяг «Здолбунів—Сарни» і вечірній «Удрицьк—Здолбунів», а їздити маршруткою на дачу не кожному по кишені.

 

60–кілограмового тибетського мастифа віком близько року зловили у Рівному. Собака бігав містом, чим добряче налякав перехожих. Однак відповідні працівники комунальних служб, виїхавши на місце, змогли досить швидко впоратися з псом. Наразі власника розшукують, а чотирилапого доправили до комунального вольєра.

 

Під час отримання 5 тисяч гривень неправомірної вигоди від пацієнта затримано лікаря–офтальмолога однієї з центральних районних лікарень. Це другий «транш» хабара. Загалом медик оцінив свої послуги за сприяння в оформленні документів про надання жителю району групи інвалідності в 5 800 гривень.

Telegram Channel