Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Під час пологів лікар відірвала… голівку дитини

Фото gtoys.com.ua.

Під час пологів лікар відірвала… голівку дитини

Її пришили, аби мати могла попрощатися з дитям

Медичний трибунал шотландського міста Данді почав розслідування проти доктора Вейшні Лаксман, яка випадково обезголовила дитину в утробі матері під час пологів. Як повідомляє впливове британське видання «The Independent», це трапилося ще в березні 2014 року. У 30–літньої пацієнтки, яка чекала на дитину, незадовго до запланованого народження виникли ускладнення.

На 25–му тижні вагітності в жінки відійшли води, і дослідження показало, що дитина перебуває в тазовому положенні. Були й інші ускладнення. У такому випадку найбезпечніший спосіб припинення вагітності — ​кесарів розтин.

41–літня доктор Вейшні Лаксман вирішила, однак, завершити пологи природним способом. Вона наказала пацієнтці тужитися, а сама спробувала витягнути дитину за ніжки. Це призвело до того, що тулуб відокремився, а голівка маляти залишилася в утробі матері.

Мати заявила докторові Лаксман, що не пробачить їй.

Двоє інших лікарів нарешті зробили кесарів розтин, щоб витягнути голову дитини. Відтак її пришили до тулуба новонародженої, аби мати могла попрощатися з нею.

Жінка свідчить, що до пологів медсестра запевнила її: через таке положення плоду лікарі застосують кесарів розтин. Однак пізніше у пологовій залі ніхто не хотів сказати, що відбувається. Пацієнтка розповіла, що відчувала сильний біль, однак єдиним анестетиком, що їй дали, був спрей, який розпилили на язик.

Жінка, яка втратила свою дитину, прийшла на слухання медичного трибуналу з двома плюшевими ведмедиками. Вона заявила докторці Лаксман, що їй не пробачить.

Справа триває. Суд проведе ще кілька слухань.

За матеріалами «The Independent».

Telegram Channel