Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Не станьте жертвою мікрохвильовки

Волинь-нова

Не станьте жертвою мікрохвильовки

Така «пічка» дуже зручна: сніданки, обіди підігріваються швидко, помити її легко. Але проходить трохи часу й ви помічаєте, що у чоловіка немає сил піднятися і винести сміття, діти стали тихішими, а ви самі падаєте від утоми. У чому справа?

Виявляється, це вплив мікрохвильовки. Як стверджують фахівці, електромагнітне випромінювання не можна побачити чи почути. Тому ніхто й не здогадується, що саме воно є причиною поганого самопочуття. І дарма. Адже втоми можна уникнути.

Усе просто: секрет у дверцях. Спочатку мікрохвильовка працює відмінно. Але дверці з часом розхитуються, і через щілину електромагнітні промені виходять назовні. На кухні відбувається те, що й усередині мікрохвильовки. Ваш мозок плавиться, як сир на хлібі. Виправити ситуацію легко: кожні півроку потрібно показувати «пічку» спеціалісту. До речі, на Заході, продаючи мікрохвильовку, фірми «продають» ще й майстрів, які зобов’язані приходити і лагодити електроприлад.

 

Дорогий не подарунок, а увага

Тож треба вміти його вручати і приймати із задоволенням

 

 Якщо ви прийшли в гості з чоловіком, букет господині повинен підносити він, а ви — подарунок

Квіти не дають тому, хто відчинив двері. Не спішіть: роздягніться, зайдіть у кімнату до господині і вручіть їй букет зі словами вітання. До речі, не забудьте попередньо їх розгорнути. Винуватиця торжества повинна подякувати, зразу ж поставити квіти у вазу, розпакувати подарунок.

Коли отримуєте презент, не дозволяйте собі реплік на кшталт «Для чого ви тратилися?», «У мене все є».

Недоречна й фраза «Не було часу вибирати подарунок». Не маєте часу — не ходіть у гості.

 

Як зберігати борошно

Цей момент дуже важливий. Якщо муку тримати неправильно, вона втрачає корисні речовини. Продукт може «постаріти», набратися вологи, у ньому можуть з’явитися шкідники

 

 Традиційний спосіб зберігання борошна проходить у два етапи. Протягом першого воно «дозріває» і набуває властивостей, потрібних для хлібопекарської справи. Упродовж другого етапу «старіє», його якість стає гіршою. Найліпшою вважають ту муку, яка пройшла перший етап зберігання. Контроль за цим конче потрібний. Якщо борошно не «дозріло», хорошої випічки з нього не буде. У свіжозмеленій муці велика активність зернових компонентів, що перешкоджають швидкому росту тіста. Для «дозрівання» борошна вологість у приміщення не повинна перевищувати 60%, температура повітря має бути не менше 20 градусів. Після першого етапу зберігання температуру знижують до 0 градусів. Це потрібно, щоб мука не втрачала своїх якостей протягом 24 місяців.

Удома борошно тримають у паперових пакетах або тканинних мішечках. Його можна попередньо просушити, розклавши тонким шаром на папері. Муку слід зберігати там, де немає сторонніх запахів, оскільки вона здатна їх вбирати. Потрібно постійно стежити за якістю борошна. Якщо воно довго лежало, то на язиці може залишити кислий або гіркуватий смак. Під час дотику до такого продукту відчувається прохолода, отже, в ньому багато вологи і його не слід довго зберігати.

Іноді люди тримають мішки з борошном у дерев’яних ящиках. Посипають їх чебрецем, кардамоном, сухою календулою, які захищають продукт від шкідників. Мішки, призначені для муки, можна прокип’ятити в розчині солі.

 

Щоб квіти у вазі були свіжими довше

Пропонуємо кілька секретів збереження букетів

 

 Як доглядати за зрізаними трояндами?

Стебла потрібно підрізати безпосередньо у воді. Вазу треба взяти відповідну. У керамічній процеси гниття сповільнюються, тому що туди не потрапляє світло. Якщо ж такої немає, доведеться користуватися скляною. Розчиніть у воді півтаблетки аспірину й тільки потім опустіть квіти.

...За тюльпанами

Ці квіти важко адаптуються до нових умов, тому їх не рекомендується одразу ставити у воду. Спочатку треба рівно обрізати стебла. Потім намочити газету холодною водою, загорнути в неї квіти й покласти у прохолодне місце. Тільки через годину букет можна переставляти у вазу.

Воду для тюльпанів використовують відстояну, кімнатної температури. Підберіть вазу за розміром і налийте достатню кількість рідини — ці квіти полюбляють «пити». Обов’язково додайте щіпку лимонної кислоти або потовчений аспірин.

...за герберами

Як тільки квіти потрапили до вас, їх потрібно покласти в таку ємність із водою (не вазу!), в якій ви зможете обрізати їх не виймаючи. Для цього підійде неглибокий таз. Це дасть змогу квітам надолужити втрачений запас вологи, а обрізування у воді продовжить життя. На стеблах потрібно робити косий зріз ножем.

Чим гербери коротші, тим довше зберігаються в букеті. Тому для них потрібно вибрати невисоку вазу й налити стільки води, щоб покривала стебла не більше ніж на 4 см. Для гербер підійде відстояна вода зі щіпкою лимонної кислоти, таблеткою аспірину або активованого вугілля. Міняти воду слід кожні два дні, оновлюючи при цьому зріз стебел.

...за ліліями

Особливу увагу варто приділити тому, що поверхня зрізу стебел повинна щодня оновлюватися. Також важливо двічі на день міняти воду й видаляти листя, яке починає гнити. Слід додавати цукор, що робить склад води у вазі максимально придатним для тривалого зберігання. Стежте, щоб вона не була теплою, інакше лілії швидко зів’януть і опадуть. Тичинки квіток можна видалити. Це не тільки продовжить життя лілій, а й позбавить від зайвого збирання обсипаного пилку.

...за хризантемами

Якщо вам подарували такий букет, можете сміливо відламати частину стебел, а не обрізати їх. Оскільки у хризантем багато листя, яке швидко гниє, важливо видалити його перед тим, як уперше помістити у вазу. Воду спочатку треба відстояти протягом кількох годин і тільки потім використовувати. Якщо вона дуже жорстка, її пом’якшить чайна ложка оцту. Рідини у вазу потрібно налити стільки, щоб покрила приблизно половину довжини стебла. Міняти воду доведеться щодня. Не треба ставити хризантеми в одну вазу з іншими квітами! Виберіть для них прохолодну й затемнену кімнату. На ніч букет можна покласти у холодильник, попередньо вийнявши з води і загорнувши у вологу газету.

 

Якісний шампунь — ​багатокомпонентний

Як ми вибираємо засіб для миття волосся? Насамперед звертаємо увагу на слова «натуральний», «з екстрактом женьшеню», «гіпоалергенний»… Однак при всіх рекламованих особливостях й унікальних властивостях головне для шампуню — ​ліквідація бруду і жиру. Тому його основа — ​речовина, що очищає. І головне, аби вона якісно робила свою справу

 

 На жаль, усі більш-менш ефективні компоненти, що очищають, досить агресивні. Це основна небезпека дешевої продукції, якою завалені наші магазини. Адже створити такий копійчаний шампунь значно легше, ніж якісний, що відповідає прийнятому у світі стандарту дерматологічної м’якості. Для такого необхідно ввести в рецептуру багато додаткових компонентів. Усе це суттєво підвищує собівартість продукції, тому багато виробників заощаджують і не додають їх або застосовують у недостатніх концентраціях. А щоб зробити шампунь привабливим, хитрують: загострюють увагу покупця на рослинних екстрактах, екзотичних інгредієнтах, вітамінах… Але з біологічно активними компонентами є певна проблема: більшість із них дає бажаний ефект тільки в достатніх концентраціях.

Як правильно вибрати шампунь? Насамперед треба уважно прочитати текст на упаковці. Хороший шампунь не може складатися з малої кількості хімічних компонентів. У препаратів світових виробників список інгредієнтів включає від 15 до 40 пунктів, із них від 5 до 10, які очищають. І це зовсім не бажання отруїти нас горезвісною «хімією», а прагнення забезпечити якість засобу і безпеку застосування. Річ у тім, що чим більше мийних агентів, тим менша їхня сукупна концентрація. А отже, подразнювальна дія. Також врахуйте, що шампунь треба вибирати за типом шкіри голови, а не волосся. Позитивним результатом його використання можна вважати добре вимиті коси — ​має бути характерний скрип під час останнього ополіскування, а також блиск після висихання і легке розчісування. Не повинно бути ніякого подразнення шкіри голови. Щоб зрозуміти, що шампунь вам не підходить, достатньо спробувати його двічі. А після того, як ви підібрали засіб, який повністю влаштовує, можете мити ним волосся впродовж двох років. Потім потрібно обов’язково поміняти, бо розвивається звикання. І ще одне — ​шампунь хорошої якості створює щільну дрібну піну.

Telegram Channel