Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
«Взагалі–то я не читаю газет…»

Волинь-нова

«Взагалі–то я не читаю газет…»

Із таких трохи шокуючих для нас слів розпочалося знайомство з переможницею 17–го туру нашого інтелектуального конкурсу. Та за мить ми вже мали змогу тішитися, бо тріумфаторка продовжила: «Але одного дня я зайшла в гості до бабусі та дідуся і побачила там вашу «Цікаву газету». Погортала — і чомусь одразу зупинила свій погляд на «Гарбузі із секретом», де саме було запитання про «тварину, на яку останнім часом ледь не бум»…»

Перед тим, як продовжити розповідь, маємо нагадати всім читачам це запитання.

«Гарбуз із секретом» — 17 (2018)

В Україні на цю тварину останнім часом ледь не бум. А Європа уже давно відкрила, що для домашніх умов — вона чи не найідеальніша. Не кусається (це щодо людини). Її не треба вигулювати. Не викликає алергії. Захотів — береш із собою у подорож. Не захотів — лишаєш удома і навіть не треба просити сусідів, щоб доглядали за нею. Поки вас нема, вона може просто впасти у сплячку. Щоб потім, коли ви повернетесь, прокинутись і радувати ваше око. Тварина зображається на малюнках, як правило, привітно і весело, хоча й може завдати шкоди… Проте найчастіше завдає їй шкоди саме людина, роблячи на ній бізнес. До речі, частина її тіла називається іменем значно старшої за віком тварини, яку легко можна записати їй у прапрапрабабусі.

То що ми заховали у гарбузі?

 

 

 

Але повернемося до розповіді нашої переможниці. «…Погортала — і чомусь одразу зупинила свій погляд на «Гарбузі із секретом», де саме було запитання про «тварину, на яку останнім часом ледь не бум». Прочитавши його до кінця, я вже знала відповідь. Бо у мене вдома деякий час жив СЛИМАК. І я про них знаю дуже–дуже багато», — так описала нам, як шукала слово–відгадку учениця 9–го класу Нововолинської гімназії Анастасія Баранюк. Настю, ти молодчина! Адже правильну відповідь дало лише двоє наших учасників — і ти серед них. Але читати газети треба хоча б тому, що є така народна приказка: «Хто багато читає, той багато знає». А ще, Настю, в газети йде перевірена інформація, на відміну від інтернет–повідомлень, адже друковані ЗМІ відповідають за свої публікації перед законом.

А ось багаторічний читач «Волині–нової», а тепер ще й і її «доньки» «Цікавої газети на вихідні» Валентина Олександрівна Копачинська із села Сільце Горохівського району так пояснила, як розгадала запитання: «Як правило, завдання із «Гарбуза» ми розв’язуємо гуртом: і з донькою, і з сестрою. А цього разу відгадала сама, бо ваше видання перечитую від першої до останньої сторінки, а про равликів–слимаків ви багато писали і навіть рекламу давали…»

Цього разу відгадала сама, бо ваші газети перечитую від першої до останньої сторінки, а про равликів–слимаків ви багато писали і навіть рекламу давали…

Дякуємо, пані Валентино, за дружбу. І сподіваємося, що й Анастасія буде нашим приятелем, принаймні на інтернет–сторінці volyn.com.ua вона може знайти для себе багато цікавого. А ще оголошуємо: Анастасія Баранюк і Валентина Копачинська отримають від нас по 100 гривень за правильну відповідь. Просимо переможців надіслати в редакцію копії першої та другої сторінок паспорта, а також ідентифікаційного коду. Анастасія може надати документи тата або мами.

Час оголошувати нове запитання.

«Гарбуз із секретом» — 20 (2018)

Коли вона опинилася на відстані півподиху, як співається у популярній пісні, козак став тим, хто не грає у хокей, бо…

Поліщуки могли б цією рослиною завалити півсвіту. Навіть неперевершений Мессі сьогодні рекламує похідний від неї продукт, який з’явився на світ завдяки примхам вибагливого клієнта у середині ХІХ століття. Хоч він і шкідливий для здоров’я.

Щоб продукт якомога довше мав товарний вигляд, майже 100 років тому жінка на ім’я Лора вигадала коробку з воскованого та пропрасованого гарячою праскою паперу. Сьогодні його замінив в основному пластик.

А ось чоловік на ім’я Джо (не індіанець, а той, предки якого обожнюють футболки кольору весни) спочатку до кожної такої коробки вирішив додавати пакетик із сіллю. Залишалося відкрити, висипати її і потрусити. А потім той Джо придумав неймовірне: відмовився від пакетика із сіллю, але не від солі, приправив основний компонент ще оцтом, сиром (звісно, й олія з перцем тут є — як же без них), і… Не вистачає однієї приправи, яка була застосована вперше до нього. Саме те, з чого вона виготовляється, ми й заховали у гарбузі. До речі, і сьогодні ця приправа теж ходова, але вона має багато конкурентів — від тих, які пасуться по полях чи плавають в океанських глибинах.

А тепер ще раз читайте перше речення про козака, який дуже шкодує про те, що зробив, і… відповідайте.

Що ми заховали у гарбузі?

Слово–відповідь треба надіслати до 30 травня тільки у вигляді sms–повідомлення на номери: 0501354776 і 0672829775 (наприклад: «Відро», «Три яблука», «Марадона»).

Увага: з одного номера можна відправляти лише одне sms! Цей номер і братиме участь у жеребкуванні при розіграші призових 200 гривень, якщо правильних відповідей буде більше двох.

А ще спеціальний приз — 150 гривень — отримає той, хто в листі на поштову адресу (43 025, Луцьк, просп. Волі, 13) чи електронну ([email protected]) найяскравіше опише, як шукав чи шукали правильну відповідь.

До зустрічі!

До речі

Верхня частина равлика має вигляд спіралі і називається черепашка. Закручена вона зазвичай вправо, але існує аномалія, при якій обернена вліво. Равлик переміщується за допомогою слизу, що виділяється на підошві ноги.

Грицько ГАРБУЗ.

Telegram Channel