Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Про монстра в бабусиних пиріжках і їжу, яка вбиває…

«Ні!» – шкідливим «смаколикам».

Фото youtube.com.

Про монстра в бабусиних пиріжках і їжу, яка вбиває…

Цю тему підкинув один із читачів: «Читали Вадима Зеланда, його бестселер «Трансерфінг реальності»? Такі книги змушують задуматися». Автор популярної теорії про вміння управляти реальністю, посилювати свою енергетику, застерігає, що техногенна цивілізація, штучна і неякісна їжа — шлях у нікуди

«Організм — не грубка, в яку можна кидати все, що заманеться»

«Відколи людство перейшло на біле борошно, маргарин і штучні дріжджі, здоровий глузд уже не працює. Маргарин як чисто синтетичний продукт затуманює свідомість. А дріжджі як чужа форма життя (по суті, монстр) вбудовується в організм і так керує свідомістю, щоб хотілось харчуватися тільки тим, що є потрібним монстрові», — ошелешує любителів бабусиних пиріжків Вадим Зеланд, письменник із Петербурга з естонським корінням.

У принципі, всім відомо: найцінніше, що є в зернах, знаходиться у зародку й оболонці. Біле борошно вищого гатунку отримують шляхом очищення пшениці від оболонки і зародка. Таким чином, все цінне видаляється, а залишається тільки мертва частина, яка в основному складається з крохмалю, що осідає в організмі у вигляді слизу, стінки кишківника покриваються нальотом, страждають і печінка, і підшлункова залоза.

Маргарин і спред (трансжири) виготовляють із рафінованої рослинної олії другого віджимання, яке проводять із застосуванням хімічних розчинників. Рафіновану олію нагрівають і гідрогенізують, пропускаючи через неї водень. В результаті отримують суміш невідомих для природи трансізомерів, яка має консистенцію м’якого пластиліну і неприємний запах. Щоб надати цьому «продукту» товарних якостей, туди додають ще багато різноманітної хімії. Транс­жири надзвичайно токсичні і мають властивість накопичуватись в організмі, викликаючи цілий перелік небезпечних хвороб: атеросклероз, патології серця, рак, ожиріння, зниження імунітету і так далі.

Маргарин як чисто синтетичний продукт затуманює свідомість. А дріжджі як чужа форма життя (по суті, монстр) вбудовується в організм і так керує свідомістю, щоб хотілось харчуватися тільки тим, що є потрібним монстрові

І штучні дріжджі, які сьогодні має під руками кожна господиня, Зеланд радить не використовувати у приготуванні випічки. «Це чужі істоти для організму — гриби. Їхні спори не гинуть у процесі випікання, вони виділяють мікотоксини, з плином крові проникають у різні органи, перебудовуючи все середовище під себе. Здорова мікрофлора приглушується, а патогенна процвітає. Організм стає легкодоступним для чужорідних бактерій і вірусів. Створюються ідеальні умови для розвитку ракових клітин».

Усі ми сьогодні розуміємо, що напис — «убиває» — можна впевнено клеїти на всю супермаркетну їжу, яка знищує нас повільно і непомітно. Чому ж миримося з цим і продовжуємо її споживати? Чому не дослухаємося до резонних застережень: «Організм не грубка, в яку можна кидати все, що заманеться»?

«На фермі ж худоба не думає, чим і для чого її годують»

«Проблемне суспільство не хоче бачити своїх проблем або навіть нездатне їх бачити, оскільки перебуває в ілюзії стадної безпеки… Люди не помічають, що хворіють і помирають безглуздим чином — внаслідок елементарної відсутності культури харчування. На фермі ж худоба не думає, чим і для чого її годують?» — не підбирає слів Вадим Зеланд, намагаючись достукатися до нашої свідомості.

Нездорові складники їжі він вважає основою матричної схеми харчування. Люди самі «будують собі ферми» і все більше урізноманітнюються в харчових технологіях, щоб відповідати матричним цілям. Так і перетворюємося на кволих і безсилих істот, яким енергії та усвідомленої волі вистачає рівно настільки, щоб старанно виконувати свої функціональні обов’язки — не більше.

Як запобігти такій фізичній і моральній деградації? Зеланд не схвалює сьогоднішню моду на екзотичні страви, харчові експерименти з використанням елементів кухонь різних народів. На його думку, раціон повинен бути постійним, незмінним, а набір продуктів та спосіб їхнього приготування — сталими. Це головним чином пов’язано з мікрофлорою кишківника, яка пристосована для засвоєння тієї чи іншої їжі. Страви бажано готувати прості, такі, що складаються зі схожих інгредієнтів. Але при цьому їжа обов’язково має смакувати, приносити насолоду.

Мозок людини влаштований таким чином, що він повинен отримувати задоволення. Інакше серотонін не виробляється — і тоді для нас усе погано. Якщо задоволення немає, будемо його шукати, в тому числі серед штучних стимуляторів, а звідси — депресія і панічні атаки — хвороби нового покоління. Вони викликані нічим іншим як хімічними компонентами в продуктах, що призводять до зміненого стану свідомості, інтоксикації.

Отож, головний принцип здорового харчування — продукти повинні бути натуральними. Це означає без ГМО, дріжджів і хімії. Роздобути таку їжу у наших магазинах сьогодні майже неможливо. Тому миритися з тим, що людей безкарно отруюють, суспільство не повинно.

Оксана КРАВЧЕНКО.

Telegram Channel